Fashion

Zalon box: Persoonlijke stylist

Wie droomt daar nou niet van? Een persoonlijke stylist, die voor jou je outfits samenstelt. Je hoeft tegenwoordig niet een groot bekendheid te zijn, om een stylist voor je aan de slag te laten gaan. Naast dat een stylist natuurlijk alles weet van de laatste mode trends, kunnen ze je ook goed adviseren over bepaalde zaken. Zo weten ze welke kleding het beste past bij welk lichaamstype, welke kleuren passen bij welke huid- en haarkleur, welk kledingstuk een bepaald lichaamsdeel accentueert of juist camoufleert. Kortom, een stylist kijkt naar meerdere punten, waar wij als shopaholics gewoon kijken naar welk jurkje we mooi vinden.

Zelf vind ik het soms lastig om iets “nieuws” te proberen, terwijl ik het in de winkel bijvoorbeeld wel altijd uit de kledingrekken pak, maar dan ook snel weer terug hang. Herken je dat? Je ziet een bepaald type style vaak voorbij komen, vind dit leuk, maar durft het niet te proberen? Nou welkom in mijn leven. Dankzij Zalon, weet ik beter wat bij mijn lichaamstype past en hoe ik bepaalde kledingstukken beter kan combineren. Ik ben fan dus!

Wat is Zalon

Zalon is opgezet door Zalando. De stylisten hebben dan ook keuze uit het ontzettend grote kleding & accessoires aanbod op Zalando. Het concept van Zalon werkt als volgt; je eigen stylist helpt je bij het samenstellen van je outfit(s) op basis van jouw stijl en voorkeuren. Je kiest voor welke gelegenheid je een box wil laten samenstellen, denk bijvoorbeeld aan vrije tijd of een feestje. Vervolgens kun je kiezen uit bepaalde stijlen die bij je passen, merken die je aantrekken en per categorie kledingstuk kies je wat je wel en niet leuk vind, zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je niet van logo truitjes houdt of van coltruien, maar wel van printjes. Als je je smaak profiel goed invult, zul je dus ook nooit iets ontvangen wat je niet leuk vind. Het is ook erg belangrijk om je maten goed in te vullen, dit kan natuurlijk per merk verschillen, gelukkig is de stylist hier goed van op de hoogte.

Als alles is ingevuld, worden er 2 stylisten aangegeven die goed bij jouw profiel passen. Je kunt dan ook kiezen welke stylist je voorkeur heeft, op basis van hun profiel. Eenmaal gekozen, begint een (voor mij) zenuwslopende periode van wachten. Meestal na enkele dagen ontvang je een preview van de 2 outfits die de stylist voor je heeft samengesteld, per item kun je aangeven of je het wil ontvangen of niet. Zo niet, geef dan aan waarom je het item niet leuk vind, zodat de stylist een vervangend item kan zoeken. Als je je feedback verzonden hebt, is het alleen nog maar wachten tot je de Zalon box in huis hebt, mijn ervaring is dat alles bij elkaar ongeveer een weekje duurt.

Ben ik helemaal vergeten te vertellen dat de service geheel gratis is en je uiteindelijk alleen maar betaald voor de items die je houdt? Ja het is echt waar! En dat is ook precies de reden waarom ik een 2 maandelijks abonnement heb genomen. Met het abonnement kun je zelf bepalen hoe vaak per jaar je de box wilt ontvangen. Het abonnement is ook geheel gratis en elk moment opzegbaar.

Inmiddels heb ik al 3 keer een Zalon box ontvangen en ben ik enorm tevreden. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, is er een box naar mij onderweg (Aahhhh silent screaming!). Houdt onze blog in de gaten om te zien wat de stylist voor mij uitgekozen heeft!

Ben je nu ook enorm nieuwsgierig geworden? Kijk dan even op de site van Zalon en laat me weten wat je van het concept vindt.

Volg me ook op instagram, waar ik veel outfit foto’s post.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 Reacties

 1. Ik ken dit concept helemaal niet. Wat gaaf zeg!

  1. bdjowen zegt:

   Ja leuk he! Ik had altijd verwacht dat dit soort dingen enorm veel geld zouden kosten. Binnenkort een blog met mijn nieuwe box!

   X

 2. Kan niet wachten om te zien wat er precies in je box ga zijn! Ken het concept wel, maar ik weet niet als ik op mijn gemak zou zijn met iemand anders die mijn kleren kiest voor mij 🙈

  1. Het artikel met de outfits staat online! Je hebt zelf best veel invloed, je stuurt ook feedback op de preview, dus uiteindelijk krijg je alleen maar dingen die je leuk vind haha.

 3. Wat een super leuk concept!

  1. Ja leuk hé! Ik ben ook zo blij dat ik dit ontdekt heb.

 4. Doenja Mattheus zegt:

  Wat een leuk concept, ik ken het helemaal niet.
  Ik ga zeker eens een kijkje nemen!

  1. bdjowen zegt:

   Wat leuk! Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden.

 5. […] aantal dagen geleden heb ik jullie verteld over het concept van de Zalon box (Blogpost vind je hier). Daarin vertelde ik ook dat mijn volgende box onderweg was. Zo blij als een kind was ik, dat hij […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *