Lifestyle

Videoland tips!

Wanneer ik bezig ben met een artikel voor onze website, aan het leren ben, op de bank zit of zoals nu heerlijk in de zon vind ik het fijn om een serie te kijken. Momenteel heb ik een abonnement op Videoland maar deze wissel ik af met Netflix. Ik vind het zelf zonde om twee abonnementen tegelijkertijd te laten lopen. Je kunt immers maar naar 1 scherm tegelijk kijken. Ik merk dat ik het toch vaak lastig vindt om te beslissen wat ik ga kijken. Dat betekend: zoeken op internet. Wat kijkt iemand anders, tips vragen via insta enzovoort… Dus ik ben vaak al een half uur kwijt met beslissen wat ik ga kijken voordat ik überhaupt kan kijken. Soms kan ik er heel goed tegen en voeg ik 10 nieuwe films of series toe aan m’n kijklijst. Op andere dagen frustreert het me enorm dat ik niets kan vinden. Ik vind het zelf prettig als afleveringen ongeveer 45 minuten duren. En ik vind het echt heel vervelend als er van een goede serie maar 1 seizoen is. Of dat je elke week moet wachten op een nieuwe aflevering. Ik ben echt van het binge watchen. Vandaag heb ik voor jullie 5 tips, series deze keer, die ik echt te gek vind. Ik heb soms een beetje een rare smaak als het gaat om series. Het mag absoluut niet voorspelbaar zijn (daarom ben ik gestopt met kijken naar The Walking Dead). En series die echt nergens op slaan of wat niet kan gebeuren (ja, wat niet kan) vind ik vaak geniaal.

Momenteel echt met stip op 1: The Handmaid’s tale. De vrouwen van de stad Gilead zijn staatseigendom. De vruchtbare vrouwen moet kinderen baren voor de ‘rijkere’ niet vruchtbare vrouwen. Ze worden gezien als dienstmeiden. Ooit begon de wereld in de serie zoals wij die nu kennen. De vrouwen die niet vruchtbaar zijn of rebels zijn worden naar de koloniën gestuurd om een vreselijk einde te hebben. Ook zijn de meest Middeleeuwse straffen als stenigen en ophanging weer ingevoerd. Bizarre serie maar je wordt er helemaal ingezogen. Ik ben momenteel bij seizoen 2, aflevering 2. Er zijn momenteel 3 seizoenen met ongeveer 13 aflevering en volgens mij loopt de serie nog.

The good doctor, wie kent hem niet. Ook een tijd uitgezonden op TV. Een serie over de lieve en autistische chirurg Shaun Murphy. Briljante jongen maar door zijn autisme werkt hij zich regelmatig in de problemen. Ik kijk toch anders naar ziekenhuis series door mijn achtergrond. Meestal zijn ze heel onrealistisch, bij deze vind ik het echt 100% mee vallen. Ik zit momenteel in seizoen 2, aflevering 16. Er zijn 3 seizoenen met ongeveer 20 afleveringen per seizoen.

Topdokters, om nog even in de ziekenhuis series te blijven. Dit is 1 van de weinige series die ik volg waarbij ik een week moet wachten op een nieuwe aflevering maar dat is het zo waard. In deze serie worden 8 topdokters (en echt TOP) gevolgd in verschillende ziekenhuizen en met verschillende specialismen. Centraal staat hoe zij omgaan met verschillende situaties. Momenteel staat seizoen 2 online met een kinderoncoloog, foetaal chirurg, neurochirurg, plastisch chirurg, maag-darm chirurg en een revalidatie arts. Van deze serie gaat mijn hart echt sneller slaan.

Bureau Burgwallen: oke, nog eentje waarvan je moet wachten op een nieuwe aflevering. En deze heeft ook nog eens maar 1 seizoen, en maar 8 afleveringen. Maar toch heb ik hem gekeken. Ewout Genemans gaat in deze serie mee met de agenten van Bureau Burgwallen. Echt alles komt in deze afleveringen voorbij: drugs, mishandelingen, sekswerkers enzovoort. Bijna alle mannen in mijn familie werken voor justitie, de politie of defensie. Ik ben hier dus mee opgegroeid en vind het echt reuze interessant.

En als laatste: Hawaii Five-O. De serie over het elite team van Steve McGarrett speelt zich af op het prachtige en altijd zonnige Hawaii. Moordzaken, drugs en ontvoeringen zijn er de orde van de dag. En toch stikt de serie ook van de humor. Heerlijk om tijdens het leren naar te kijken want je hoeft niet constant volledige gefocust te zijn. Als je even iets mist zit je er zo weer in. Het zijn ‘losse’ afleveringen maar bepaalde super criminelen komen steeds terug. De serie heeft inmiddels 9 seizoenen van ongeveer 24 afleveringen dus je hoeft je voorlopig even niet te vervelen.

Heb jij nog aanvullingen of vind je een serie echt helemaal niets? Let me know, laat even een berichtje achter in de comments. Dan weet ik welke ik kan toevoegen aan mijn kijklijst of aan mijn absoluut niet kijken lijst. Vond het dit een leuke artikel, let me know!

Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram, vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *