Lifestyle

Top 5: Netflix series

Het perfecte relax avondje? Onesie aan, op de bank neerploffen en de hele avond series bingewatchen, natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Het liefst kies ik een serie uit, waarvan alle seizoenen al online staan.. elke week wachten op een aflevering vind ik namelijk ver-schrik-kelijk. Dit komt ook mede doordat ik het niet fijn vind om meerdere series door elkaar te kijken. En ja.. het is natuurlijk helemaal niks om op het puntje van je stoel te zitten van de spanning en dan ineens een week te moeten wachten. Dat is net alsof je een kind een snoepje voorhoudt en zegt “overmorgen mag je hem pas opeten”.

Thuis hebben wij een lidmaatschap op Netflix, Videoland en Disney channel. De meeste series heb ik toch wel via Netflix gekeken. Videoland gebruik ik eigenlijk meer voor het terug- en vooruit kijken van tv programma’s. Zijn jullie benieuwd naar mijn 5 favoriete series op Netflix? Lees dan gauw even verder.

1: Pretty Little Liars

De allereerste serie die ik op Netflix keek en wat ook meteen mijn favoriete serie was, is Pretty Little Liars. 7 seizoenen lang heb ik van deze serie genoten, wat vond ik het dan ook verschrikkelijk om te horen dat de serie ging stoppen. Voor wie Pretty Little Liars niet kent: De serie gaat over 5 vriendinnen; Aria, Emily, Hanna, Spencer en Alison. Wanneer Alison op een avond plotseling verdwijnt, valt de groep vriendinnen uit elkaar. Een jaar later ontvangen de meiden vreemde berichten van iemand die zichzelf “A” noemt. “A” weet al hun geheimen en dreigt hun levens tot een hel te maken als ze bijv. bepaalde dingen niet doen. De 4 overgebleven vriendinnen ontrafelen steeds meer over de verdwijning van Alison en proberen “A” te ontmaskeren.

2: The Vampire Diaries

Wat ben ik verslaafd geweest aan The Vampire Diaries, van middag tot middernacht keek ik naar de serie samen met mijn moeder. Ondanks dat vampieren natuurlijk niet bestaan, vond ik het er allemaal totaal niet “nep” uit zien. De serie is zo mooi in elkaar gezet en heeft echt een heel spannend/ontroerend verhaallijn. Eigenlijk weet ik niet zo goed hoe ik de serie moet samenvatten. Als je samenvattingen van de serie leest denk je vast, nou daar hoef ik echt niet naar te kijken.. maar het is echt een top serie! Ik raad dan ook echt iedereen aan om de serie gewoon te gaan kijken.

3: Vis a Vis

Vis a Vis is een Spaanse serie, hier moest ik eerst even aan wennen. Eenmaal een aantal afleveringen verder, kon ik niet stoppen met kijken. Voor wie de serie niet kent: Vis a Vis gaat over Macarena, een jonge vrouw die in een vrouwengevangenis zit. Haar leven staat op zijn kop als ze onterecht veroordeeld wordt. Macarena moet zich aanpassen aan de harde gevangeniswereld waar het belangrijk is om te overleven. Vis a Vis is een vrij heftige serie, waarin soms echt schokkende beelden te zien zijn. Aflevering na aflevering zat ik aan de buist gekluisterd. Echt een aanrader!

4: Arrow

Tja wat moet ik zeggen.. als je eenmaal de hoofdrolspeler hebt gezien, wil je blijven kijken (What a hunk!). Arrow is een lopende serie, waarvan ik vooral de eerste 3 seizoenen erg goed vond. Voor wie de Arrow niet kent: De serie Arrow vertelt de avonturen van de legendarische DC held Green Arrow in de moderne tijd. 5 jaar nadat Oliver Queen schipbreuk heeft geleden en gedacht werd dat hij was overleden, wordt hij levend aangetroffen op een afgelegen eiland. Terwijl Oliver opnieuw zijn relaties met zijn familie en vrienden probeert op te pakken, creëert hij zijn alter ego, The Green Arrow, waarmee hij de strijd aan gaat met de verkeerde acties van zijn familie en de maatschappij om zo de stad weer te herstellen. Hij focust zich op mensen die de stad “onrecht” hebben aangedaan. Kijken dus! Al is het alleen maar om 8 seizoenen weg te kwijlen, bij zijn knappe kop.

5: Shadowhunters

Last but not least: Shadowhunters. Als je van series zoals The Vampire Diares, The original en dergelijke houdt, ga je Shadowhunters ook zeker weten leuk vinden. Voor wie de serie niet kent: Clary Fray komt er op haar 18e verjaardag achter dat ze een shadowhunter is, dat is iemand die met engelenbloed wordt geboren om de mensheid tegen demonen te beschermen. Het klinkt allemaal een beetje kinderlijk, maar ook deze serie heeft een hele goede verhaallijn. En… wat het kijken ook niet minder leuk maakt, is dat er meerdere knappe acteurs in spelen! Smullen dus! ;).

Dit was het voor nu. Zoals je ziet vind ik het onder andere leuk om naar series te kijken met “bovennatuurlijke personages”. Daarnaast vind ik het fijn als een serie een goed verhaallijn heeft. Heb jij bovenstaande series ook gekeken? laat me weten wat jij er van vond. Laat ook even een reactie achter met jouw top 3 (of 5) series op Netflix.

Volg jij mij al op Instagram?

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. Is de Disney channel ook beschikbaar voor België?
    Die series van Netflix ben ik zo goed als uitgekeken 😅

    1. Als het goed is wel. Ik vind iniedergeval wel resultaten als ik google op; Disney Channel België.

  2. De enige serie van jouw lijstje die ik heb gezien, is Vis a vis. Momenteel ben ik bezig met A-typical.

    1. Vis a Vis was goed hé? Ah ik zal die serie eens opzoeken, kijken of het wat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *