Beauty

Review: Therme – Zero Cream deodorant

Een tijdje geleden ontving ik de Therme – Zero Cream deodorant in de Beauté et Vogue Box. Wat er nog meer in de box zat, kun je hier teruglezen. Persoonlijk vind ik een goede deodorant, één van de prioriteiten in mijn verzorgingsroutine.

Een goede deodorant moet voor mij zowel anti-transparant, als anti-perspirant zijn. Voor de leken onder ons; anti-transparant gaat transpireren, oftewel zweten tegen. En anti-perspirant voorkomt onaangename luchtjes.

Mijn voorkeur..

Zelf ga ik altijd voor een deodorant met een neutrale geur, denk hierbij aan Rexona of Odorex. Het is namelijk ontzettend misselijkmakend als je naar een combinatie van zweetlucht en parfum deodorant ruikt. Wat mij betreft is een parfum deodorant dan ook echt niet geschikt voor onder je oksels.. sorry!

Normaal gesproken gebruik ik eigenlijk altijd een deodorant met spray, omdat ik dit altijd lekker verfrissend en verkoelend vind aanvoelen. Toch was ik heel benieuwd naar de Therme – Zero Cream deodorant. Zoals de naam het al verklapt, is dit een deodorant in Crème vorm.

Therme – Zero Cream deodorant

De Therme – Zero Cream deodorant zit in een soort tube verpakking. Een ideaal formaat voor in je tas. In mijn tas zul je namelijk ten alle tijden deodorant tegenkomen, zonder ga ik namelijk niet de deur uit.

“GEEF JE LICHAAM DE BESCHERMING DIE ZE VERDIENT, DE HELE DAG LANG EN GENIET VAN EEN NEUTRALE GEUR”

De Therme – Zero Cream deodorant is vrij van alcohol, aluminium en bevat geen parfum. De luxe 0% crème bevat een formule die het natuurlijk transpiratieproces van de huid respecteert. Deze anti-transpirant deodorant beloofd dus vriendelijk te zijn voor je huid.

De crème beloofd 24 uur lang te beschermen tegen geur en transpiratie. De Zero Cream deodorant is dermatologisch getest en laat geen witte strepen achter. Vanwege de formule zonder aluminium, alcohol en parfum, is deze deodorant vooral geschikt voor de gevoelige huid.

Ingrediënten

Aqua, Potassium Alum, Glyceryl Stearate. Octlydodecanol, PPG-15 Stearyl ether, Cetyl Alcohol. Sodium lactate. Cocoglycerides, Dimethicone, Propylene Glycol, Microcrystalline Cellulose. Ceteareth-20, Phenylpropanol, Ceteareth-12. Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate. Citronellyl. Methylcrotonate, Sodium Hydroxide, Caprylyl Glycol, Decylene Glycol, Xanthan Gum, Allantoin, BHT.

Mijn ervaring

Direct na het smeren heeft de Therme – Zero Cream deodorant een ietwat apart geurtje, die ik niet echt kan thuisbrengen. Wel ruikt de geur heel neutraal. De substantie is dun en hierdoor heb je echt maar een klein beetje nodig om je gehele oksel in te smeren. De substantie smeert dan ook erg makkelijk uit. Je huid voelt nadien zacht en verzorgd aan. Wel vind ik dat je oksel na het smeren nog best lang wat “vochtig” aanvoelt.

De eerste dag dat ik de Therme – Zero Cream deodorant testte, had ik een relaxed dagje en ging ik even bij mijn nicht op visite. Persoonlijk zweet ik erg snel, maar ruik ik gelukkig nooit naar zweet. Het viel me op dat ik geen zweetplekken kreeg en hier was ik dus enorm enthousiast over. Ook liet de crème geen witte strepen achter op mijn zwarte t-shirt.

Nu was het tijd om de deodorant uit te proberen op een werkdag. Zweetplekken op werk ga ik nooit tegen, maar zoals ik net al zei, ruik ik nooit naar zweet. Dit vind ik dan voor een deodorant die je op werk gebruikt, erg belangrijk. Niemand wordt er vrolijk van als je naar zweet stinkt.

Het zweten was ook hier wat minder. Echter vernam ik na 2 uurtjes werken (op patiëntenkamers van 25 graden), dat ik onaangenaam begon te ruiken. Vre – se – lijk. Ik ben dan ook direct naar mijn tas gerend om mijn oude vertrouwde deodorant op te spuiten. Bah wat voelde ik mij smerig.

Conclusie

Vervangt deze deodorant mijn oude vertrouwde Odorex en Rexona? Nee. Maak ik de crème deodorant op? Ja, maar absoluut niet meer op werkdagen!

Mocht je nou denken, die crème deodorant wil ik zelf ook wel proberen. Of heb jij een zeer gevoelige en sterk reagerende huid? Dan is deze Zero Cream Deodorant van Therme mogelijk wel iets voor jou. Hij is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de Trekpleister. Bij de trekpleister is hij echter maar €7,99. Je kunt de Therme – Zero Cream deodorant hier bestellen.

Heb jij ervaring met de Therme – Zero Cream deodorant of een andere crème deodorant? Laat je ervaring dan even weten in de reacties.

Volg je mij al op Instagram?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *