Beauty Lifestyle

Review: Kinoki Cleansing Detox Foot Pads

Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar detox pleisters, zal het echt zoveel resultaten opleveren als dat er altijd gezegd wordt? Op luxplus kwam ik de cleansing detox foot pads van Kinoki tegen. Hier heb ik €2,99 voor betaald, het proberen waard dus. De detox pleisters staan ook op Bol.com te koop, voor €13,95, zo zie je maar weer hoeveel voordeel je hebt op Luxplus! Bij Luxplus krijg je een verpakking met 10 detox pleisters, geschikt voor 5 “behandelingen”.

Wat zijn detox pleisters?

De naam zegt het al.. het zijn pleisters waarmee je je lichaam “ontgift”. Detox pleisters absorberen gifstoffen, verlicht pijn, ondersteunt een betere bloeddoorstroming, vermindert zwellingen en bevordert een goede slaap.

De beste plaats om afvalstoffen aan het lichaam te onttrekken zijn de voeten, hier liggen de meeste zenuwuiteinden van het lichaam. De pleister absorbeert het zweet van de voetzool dat afval en gifstoffen uit het lymfevocht bevat. Deze afvalstoffen vind je na gebruik terug op de pleisters.. Bah!?

Hoe werkt het?

De Kinoki detox pleisters kun je het beste s’nachts gebruiken, zodat ze de hele nacht hun werk kunnen doen. Je kunt de Kinoki pleisters op verschillende zones van je voet plakken. Wat voor resultaat je krijgt, is dus afhankelijk van waar je de pleister plakt.

  • Zone 1, net onder de tenen: Vermindering van; slaapproblemen, een stijve nek, hoofdpijn, sinusitis en schouderpijn.
  • Zone 2, midden van de voetzool: Algemene grondige ontgifting. Helpt ook tegen vocht vasthouden en obstipatie.
  • Zone 3, ter hoogte van de hiel: Geschikt voor vermindering van lage rugpijnen, kniepijn en menstruatiepijn.
Mijn ervaring

Zo benieuwd als ik was naar de detox pleisters, zo bang was ik eigenlijk ook om ze te gebruiken. Er staat niet duidelijk op de verpakking wat voor ingrediënten er in zitten en dit is ook niet te vinden op internet. Mijn nieuwsgierigheid was toch te groot om de pleisters aan de kant te laten liggen. In de verpakking zitten zakjes waar het “detox” goedje in zit en pleisters om de zakjes onder je voeten te bevestigen. Ik heb de detox pleisters voor het slapen aangebracht in het midden van mijn voetzool, voor een algemene grondige ontgifting. De pleisters zijn makkelijk aan te brengen en je merkt nauwelijks dat ze onder je voeten zitten.

Eenmaal op bed was ik toch een beetje onrustig, later begon ik me een beetje “vreemd” te voelen en kreeg een aparte smaak in mijn mond. Uiteindelijk ben ik toch in slaap gevallen en heb ik heerlijk geslapen. De volgende ochtend kon ik niet wachten om het resultaat op de pleisters te bekijken. Mijn god.. wat zag dat er smerig uit, de hele pleister was zwart, komt dat echt uit mijn lichaam? Ook had ik nog steeds een vieze smaak in mijn mond, een beetje een nicotine smaak. Ja zo slecht mensen, het is 2020 en ik rook nog steeds, echter smaakte het roken na gebruik van de detox pleisters, ontzettend smerig! Wellicht een manier om te stoppen met roken?

Al met al was het een bijzondere ervaring, ik ga het dan ook zeker nog een keer proberen. Ook wil ik kijken of het plakken van de pleister op de andere zones werkt, dit resultaat kun je namelijk beter merken. Het is namelijk moeilijk te zeggen of je nou daadwerkelijk “afvalstoffen kwijtraakt”, dat de pleister gritzwart was, was dan weer wel een feit.

Hebben jullie ervaring met detox pleisters? Of willen jullie de resultaten van de andere zones weten? Laat me dat dan even weten in een reactie. Hebben jullie andere vragen, mogen jullie natuurlijk ook een reactie achterlaten.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Wow, dat ziet er wel een beetje eng uit. Denk je dat het detox spul door je huid is gegaan, waardoor je die vieze smaak in je mond had?

    1. Ik heb er echt geen verklaring voor haha. Ik denk doordat je “ontgift” en ik rook natuurlijk, dat dit op de één of andere manier vrijkomt haha. Ik durf het niet te zeggen hihi.

  2. Ohhh jeetje dat ziet er heftig uit! Ik snap het wel dat je het wilde proberen hihi, ik zou ook nieuwsgierig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *