Beauty

Review: derma V10 exfoliating Foot Peel

De exfoliating foot peel van derma V10 hebben jullie waarschijnlijk voorbij zien komen in mijn shoplog van Luxplus. Al geruime tijd was ik erg nieuwsgierig naar foot peeling maskers, dit exemplaar vond ik voor €1,39 op Luxplus. Voor zo’n bedrag is het natuurlijk het proberen waard. Toen ik de bestelling van Luxplus binnenkreeg, kon ik dan ook niet wachten om het product uit te proberen, vandaag heb ik hier dan eindelijk de tijd voor.

Zoals de meesten van jullie weten, ben ik verpleegkundige, een beroep waarin je veel staat en loopt. Een nadeel hier van is dat je sneller eelt op je voeten krijgt. Iets waar ik zelf persoonlijk niet vrolijk van wordt, met name wanneer de zomer nadert en je weer open schoenen kunt dragen. Mensen met een beroep waarin veel gestaan en/of gelopen wordt, zullen dit probleem herkennen (Correct me if i’m wrong!).

Wat is exfoliating (exfoliëren)?

Het exfoliëren oftewel peelen van de huid is simpelweg een handeling waarbij je dode huidcellen verwijdert. Aangezien eelt een verdikking is van de hoornlaag (dit is de bovenste laag van je opperhuid) bestaat uit dode huidcellen, zou een exfoliating foot peel dus perfect moeten werken tegen eelt! Maar werkt het echt? daar zullen we snel achter komen..

Derma V10 exfoliating foot peel en hoe werkt het?

De foot peel behandeling van derma V10 is verrijkt met thee boom en pepermunt extract, deze ingrediënten zorgen er mede voor dat harde en dode huidcellen op een milde manier verwijderd worden. Het zorgt er ook voor dat je voeten nadien zijdezacht aanvoelen.

Het zijn een soort van plastic zakken, gevuld met vloeistof, die je open moet knippen. Je doet een zak om je voet (koud!) en sluit hem vervolgens met een plakker af. Zorg ervoor dat je er lekker voor zit, zet een filmpje of een serie op, want de zakken moeten 90 minuten om je voeten zitten. Voor mensen die niet kunnen stil zitten is het dan misschien niet zo’n goed idee haha. Na 90 minuten kun je de zakken van je voeten afhalen en je voeten drogen met een handdoek. De werking van het masker begint binnen 7 – 10 dagen.

Mijn ervaring

Aangezien het “masker” 90 minuten moet blijven zitten, ben ik er even lekker voor gaan zitten. Wij hebben de oude sta-op stoel van mijn oma in huis, dus hier ben ik lekker in geploft, voetjes omhoog en optimaal relaxen. Ondertussen ben ik één van mijn series gaan kijken, anders is 90 minuten wel erg lang. Het aanbrengen van de zakken, voelt enorm koud aan, daarna voelt het alsof je je voeten in een bakje water hebt. Ik moet zeggen dat ik het na een uur wel gehad had, je kunt niet lopen, nouja het kan wel, maar ik raad het niet aan.. want ik gleed bijna op mijn plaat.

Na 90 minuten was ik dan ook blij dat ik mijn voeten kon “bevrijden”. Je voeten kun je makkelijk drogen met een handdoek. Mijn voeten voelden nadien heerlijk aan. Ze zijn zacht, ontspannen (duh, je hebt 90 minuten op je kont gezeten) en fris. Wat ik jammer vind is dat je niet direct het resultaat ziet, daar ben ik toch wel een beetje te ongeduldig voor. De foot peeling begint zoals ik eerder zei, binnen 7 – 10 dagen te werken. Ik weet niet zo goed hoe ik me dit moet voorstellen? vallen de komende dagen al mijn dode huidcellen eraf? Als ik hier over nadenk, word ik er wel een beetje misselijk van, het was dan ook niet zo’n goed idee om plaatjes op te zoeken op internet haha. Als ik de plaatjes zie hoe je voeten er tijdens “het proces” uit komen te zien, dan denk ik echt wat heb ik in hemelsnaam gedaan, ik zal jullie dan ook de plaatjes besparen.

Het echte resultaat kan ik jullie dus nog niet laten zien, maar ik ga jullie hier natuurlijk wel van op de hoogte brengen. Binnenkort start ik met een nieuwe rubriek “my pictures of the month”, waarin ik foto’s van hoogtepunten deel van de afgelopen maand. Jullie zullen het resultaat van deze foot peeling dan daar in terug vinden.

Hebben jullie al ervaring met een foot peeling? of hebben jullie vragen? Laat het me dan even weten in de reacties.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. Ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk uitpakt!! Nog nooit gedaan zoiets hihi

    1. Ik ook haha! Op zachte voeten na zie ik nog geen verschil. Maarja dan ben ik ook wel heel ongeduldig haha.

  2. Hier heb ik wel eens over gehoord! Wil hem ook eens gaan proberen!

    1. Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden. Bij mij zie ik nog niet heel veel gebeuren. Heb wel hele zachte voeten. Maarja de werking treed dan ook pas in bij 7-10 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *