Beauty

PURE HYALURONIC SERUM

Deze week testte ik voor jullie het ‘pure hyaluronic serum’ van Pestle & Mortar. Ik had zelf nog nooit van het merk gehoord en moest het dus ook even googelen. Het product zat in een Goodiebox die ik elke maand ontvang.

Pestle & Mortar is een vrij bekend merk als ik hun website mag geloven, die er overigens heel strak en clean uitziet. Ze omschrijven zich zelf als een less is more merk. Met producten voor alle huidtypen en eenvoudige skincare oplossingen. Alles wat ze doen is gebaseerd op ‘natural beauty’. Het is hun missie dat te omarmen en te beschermen. Als ik wat door de site scrol kom ik het volgende verhaal van de CEO tegen: For six generations my forefathers have practised as medicine men in India. My Uncle practises in the same spot in India to this day. Using a pestle and mortar that has been in our family for over 100 years, he makes and dispenses herbal medicines for many human ailments. It’s important to me that this ancient therapeutic knowledge is preserved and used to benefit people.

De verpakking: het grootste gedeelte van de verpakking is van karton. Wat mij erg bevalt omdat ik het liefst zo min mogelijk afval produceer en zeker zo weinig mogelijk plastic wil gebruiken. De buitenkant is een kartonnen koker die je uit elkaar kunt schuiven. Daaruit komen een ampul die je heel makkelijk weer kunt herspuiten. Het duurde wel even voor ik door had je op de onderkant moet drukken om het product eruit te krijgen. Wat wel ideaal is, is dat er een druppel per keer uit komt. Heel gemakkelijk te doseren dus.

Geur en structuur: Ik doe eerst een druppel op mijn hand om even te voelen hoe de structuur is. In eerste instantie voelt het heel prettig aan. Heel zacht. Maar wanneer ik het op mijn gezicht smeer voelt het eerst een beetje plakkerig aan. Na uitsmeren trekt het wel vrij snel in en plakt het ook niet meer. De geur is niet heel erg lekker zoals ik van duurdere producten gewend ben. Het ruikt een beetje plastic-achtig of chemisch. Ik kan niet het goede woord vinden voor de geur. Maar ook die is na smeren snel vervlogen. Ik las op de website dat het product geur vrij moet zijn.

Wat doet het? Een flesje van 15ML kost via de website €24. Het moet de huid verzachten, fijne lijntjes verminderen en superieur hydrateren. Het moet de gevoelige huid kalmeren, kan gebruikt worden als primer voor het aanbrengen van make-up en is geschikt voor alle huidtypen.

< foto www.pestleandmortar.com

Ik merk al snel dat de werking van het product voor mij niet ideaal is. Zoals ik al eens eerder vertelde heb ik snel last van droge plekken in mijn gezicht. Ik heb een best een lastige huid, en heb met name last van droge plekken op mijn voorhoofd en slapen. Zo ook nu, na 3 dagen gebruiken. Verwerkt in mijn normale routine. Krijg ik droge plekke op mijn slaap en voorhoofd. Ik heb dan ook besloten om te stoppen met het serum en terug te gaan naar mijn vertrouwde argan oil serum.

Helaas werken dus niet alle producten voor iedereen hetzelfde. Heb jij andere ervaringen met dit product laat het me dan weten in de comments.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *