Lifestyle

PLANTEN TOUR

As you all know: ik ben echt gek op planten en bloemen. De afgelopen jaren heb ik dan ook een heuse planten familie ontwikkeld. Allerlei soorten en maten, kleuren en bladen. Niets is te gek en ik zal ook nooit zomaar een plant weggooien. Inmiddels bestaat mijn ‘binnen’ collectie uit 18 planten. Helaas niet allemaal verschillende maar dat zal nooit lang meer duren. Ik werk namelijk aan dit artikel op donderdag en komende zaterdag ga ik naar de Tuinland met oma. Voor buitenplanten, maar dat betekend niet dat ik geen binnenplanten ga aanschaffen ;).

Pilea Peperomioides

Ik begin met mijn trots: de ‘Pilea Peperomioides‘, oftewel de pannekoekplant. De eerste schafte ik een paar jaar geleden aan. Inmiddels heb ik er 7 in de kamer staan. De rest van de stekjes heb ik verkocht omdat ik anders wel een heel bos kan beginnen. Ze blijven prachtig. Nu ze wat groter worden moet ik ze soms ondertussen met een stok zodat ze mooi rechtop blijven staan.

Musa

Ook ben ik trotse eigenaresse van een ‘Musa’ oftewel bananenplant. De eerste die ik had was al best groot gegroeid, helaas heeft mijn moeder deze tijdens mijn vakantie over het hoofd gezien en heeft hij het niet overleefd. Een paar weken geleden heb ik een nieuwe mini versie aangeschaft. Klein omdat ik het leuk vind mijn planten ‘groot’ te zien worden.

Monstera

Mijn trots is toch echt mijn Monstera. De afgelopen anderhalf jaar heeft hij bij oma gelogeerd omdat ik er bij mijn ouders helaas geen plek voor had. Zij heeft goed voor hem gezorgd en sinds zondag staat hij weer te shinen in mijn huis. Het was nog best even een dingetje om hem in Groningen te krijgen.

Begonia Maculata

Een van mijn nieuwste aanwinsten in de ‘Begonia Maculata’, beter bekent als de stippen begonia. Een super schattige plant met van onderen een donker rood en van boven een donker groen blad met witte stippen.

Alocasia Zebrina

Ook nieuw in de familie is de ‘Alocasia Zebrina’, de olifantsoor! Zoals jullie eerder konden lezen op mijn wishlist wilde ik deze al een tijdje maar vond ik hem steeds te prijzig. Afgelopen week was ik even in de Tuinland en daar was de kleine versie nu voor een redelijk prijs. Ik kon hem natuurlijk niet laten staan (en ik had toevallig nog een lege bloempot).

Silver Shadow

Ook een bijzondere is de Kalanchoe Silver Shadow, in de winkel noemden ze hem de pandaplant. Ik zie alleen niet waarom ze hem zo noemen, maar prachtig is ie wel!

Van de wat kleinere planten heb ik wel leuke foto’s voor jullie gemaakt. Maar als ik die ook allemaal ga delen wordt het iets te veel van het goede;) Als jullie vragen hebben over mijn planten, of een plant hebben waarvan je zegt die moet je echt toevoegen aan de collectie; let me know!!

Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram, vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Mandy zegt:

    Wow wat eng, ik heb 12 planten in mn slaapkamer en geloof me of niet, al deze planten die je noemt heb ik ook. Ik heb sinds kort ook een liefde voor planten en de bananenplant heb ik als stekje. Kan niet wachten tot ie groter word

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *