Lifestyle

NO BUY CHALLENGE!

Ga ik dit echt doen? Ja, ik ga dit echt doen. Makkelijk zal de komende maand echt niet worden, maar ik ga de no-buy challenge aan. Nu lees ik op internet eigenlijk alleen dat mensen dit gelijk een jaar gaan doen. Ik ken mezelf, nooit dat ik dat vol ga houden. Ik begin daarom met een maand, en gaat dit goed dan zet ik gewoon door tot ik er klaar mee ben.

Wat is de bedoeling? Ik geef altijd heel gemakkelijk geld uit aan kleding, bloemen en andere niet noodzakelijk spullen. Ik heb ontzettend veel kleren, schoenen, tassen en andere spullen. Eigenlijk wil ik dit helemaal niet langer, ik spaar mijn geld liever op voor een fantastische reis of een duurder (designer) item dat veel langer mee gaat.

Hoe gaat de komende maand eruit zien?

Ik vind een maand voor mezelf eerst een realistisch termijn. Gaat dit goed dan wil ik het doorzetten tot het eind van het jaar. Ik heb iedereen in mijn omgeving verteld van de challenge zodat zij mij kunnen behoeden van een koop. Ik ga per week een lijstje bijhouden met wat ik dagelijks uitgegeven heb en waaraan. Zo is aan het eind van de maand overzichtelijk waar mijn geld naar toegegaan is. Tijdens de eerste maand wil ik ook mijn kasten een rigoureus gaan opruimen. Niet alleen kleding maar ook overige spullen en beauty spullen (en dat is veel). Ik ga de komende maand nog wat onderzoek doen naar de challenge en bij andere bloggers hun ervaringen lezen.

Mag ik dan helemaal niets kopen?

Tuurlijk wel, de wekelijks boodschappen vallen natuurlijk buiten de challenge. Ik heb ook besloten om wel gewoon (betaalde) uitjes te gaan doen, dit omdat ze in deze ‘corona’ omstandigheden toch al zo zeldzaam zijn. Anders kom ik straks het huis helemaal niet meer uit. Kleding is wel uit den boze, behalve als ik bijvoorbeeld uit mijn laatste werkbroek scheur. Want ja, werkkleding ben ik toch echt nodig. Ik koop dit altijd bij H&M of Primark dus dat zal wel een uitdaging worden als ik er toch heen moet.

De challenge is gestart op 24 augustus. Waarom? Omdat het een maandag was, omdat het de dag is dat we nieuwe loon kregen en ja dat was het eigenlijk wel. Ik hou jullie natuurlijk de komende weken op de hoogte via de blog en via mijn Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Heel veel succes! Ik heb een make up low buy tot december. Ik mag alleen de dingen kopen die op mijn lijstje staan en meer ook niet.

    1. desmilou zegt:

      Succes! Ik qua kleding heel goed, qua planten iets minder. Hoe gaat het bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *