Beauty

Natuurlijke make-up producten van Vrij Natuurlijk

Vrij Natuurlijk

Voor wie mij een beetje kent, weet dat ik het leuk vind om mezelf op te maken in mijn vrije tijd. Meestal ga ik voor een naturel look, maar ik vind het ook leuk om helemaal uit te pakken. Naar mijn werk draag ik alleen maar een likje mascara, simpelweg omdat ik het s’ochtends te vroeg vind om mezelf helemaal op te maken.

Voor mij is een goede mascara dan ook van groot belang. Naast een goede mascara houd ik van een goede foundation en bronzer. Een goede bronzer, passend bij je huidskleur, is voor mij nog een zoektocht op zich.

In de loop der jaren kopen mensen steeds meer natuurlijke producten. Ook in de make-up wereld wordt dit een steeds grotere must. Ik was dan ook erg enthousiast toen ik benaderd werd door VrijNatuurlijk.nl, of ik een aantal producten van hun wilde uitproberen.

VrijNatuurlijk.nl

Vrij Natuurlijk is een webshop waar je allerlei natuurlijke producten kunt aanschaffen. Denk hierbij aan producten voor baby & kind, make-up, verzorgingsproducten enz. Maar waarom is het zo belangrijk om natuurlijke producten te gebruiken? Gedurende je leven kom je veel in aanraking met producten, waarin vaak ingrediënten zitten, die schadelijk zijn voor mens en natuur.

Vrij Natuurlijk

De eigenaresse van VrijNatuurlijk.nl heeft in de afgelopen jaren veel etiketten gelezen. Waarop zij de schadelijke stoffen heeft kunnen elimineren, voor zowel voeding als verzorging. Tijdens haar zwangerschap begon haar zoektocht naar natuurlijke producten voor baby’s. Want ook zij komen in aanmerking met schadelijke stoffen, denk hierbij aan luiers en waspoeder.

Zo eenvoudig kan natuurlijk zijn!

“De producten in de webshop van VrijNatuurlijk.nl zijn gegarandeerd vrij van schadelijke ingrediënten, zo veel mogelijk vervaardigd uit wat de natuur te bieden heeft, waar mogelijk duurzaam en biologisch geproduceerd, dierproef-vrij en zoveel mogelijk veganistisch. En dit allemaal voor een eerlijke prijs”
Natuurlijke make-up

Als make-up liefhebber was ik natuurlijk erg benieuwd naar de natuurlijke make-up producten van Vrij Natuurlijk. Ik kreeg een mascara en bronzer opgestuurd en kon niet wachten om de producten uit te proberen.

Lavera – Volume mascara (€7,95)

De mascara die ik kreeg opgestuurd is van het merk Lavera. De mascara is gemaakt van plantaardige ingrediënten, en is dus vegan. Hij bevat minerale kleurpigmenten en biologische ingrediënten, zoals organische carnaubawas en sheabutter. De mascara is vrij van siliconen, parabenen, plastic, minerale olie, chemische conserveermiddelen en synthetische kleurstoffen. Daarnaast is de mascara ook dierproef vrij!

Ik kreeg de volume mascara opgestuurd, deze kun je hier vinden. Daarnaast heeft Vrij Natuurlijk ook nog 2 andere mascara’s in het assortiment. De Lavera Deep Darkness Intense Black en de Lavera Natural Definition Black. Er is dus keuze voor iedereen.

Ik heb van mijzelf vrij lange wimpers, dus ik kan prima wegkomen met een mascara die alleen zorgt voor volume. De mascara heeft een medium size, harig borsteltje. Ondanks dat het borsteltje aan de grote kant is, brengt de mascara fijn aan. Hij scheidt de wimpers mooi en zorgt ook zeker voor volume. Ik vind dit een mooie alledaagse mascara, vooral wanneer je voor een subtiele oog look gaat.

Mineralissima – Bronzer Sunkissed (0,5 gram = €2,50)
Vrij Natuurlijk Bronzer Sunkissed

Persoonlijk had ik nog geen ervaring met minerale bronzers. Ik koos voor de kleur Sunkissed, omdat deze het meest geschikt leek voor mijn huidskleur. De bronzer is ook nog verkrijgbaar in de kleur Ibiza. De bronzer is vegan en dierproefvrij. Daarnaast is de bronzer vrij van nanodeeltjes, parfum, talk, bismuth oxychloride en parabenen.

Bij de bronzer kreeg ik een mini Kabuki kwast geleverd, deze kwast past ideaal bij het formaat van de tester. Op de webshop kun je er trouwens voor kiezen om eerst een tester te nemen voor €2,50. Een full size (5 gram) kost €16. De bronzer kun je hier vinden.

De bronzer zorgt voor een natuurlijk effect en geeft ook een lichte glow. Omdat het een minerale poeder is, moet je je kwast wel goed aftikken. De bronzer is makkelijk opbouwbaar en blend makkelijk in de huid. Persoonlijk vind ik de bronzer een ietswat rode (warme) ondertoon hebben, hier moet je van houden.

Hydrophil – Conjac Sponge (€5,95)
Vrij Natuurlijk Conjac Sponge

De laatste tijd ben ik steeds meer met skincare bezig. Het uitproberen van een Conjac sponge is dus het ideale moment. De spons hydrateert, voedt en exfolieert de huid zonder andere hulpstoffen. Je kunt met de spons je huid schoonmaken, met of zonder cleanser. Een Conjac Sponge masseert de huid en haalt op een milde wijze dode huidcellen weg en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen.

De Conjac Sponge van Hydrophil is geschikt voor het gehele lichaam. Daarnaast is hij ook geschikt voor de gevoelige huid en het wassen van kinderen. De Conjac Sponge bestaat uit 100% Konjakwortel. De Konjac Sponge is dus vegan. Je kunt de Conjac Sponge hier vinden.

Het is de bedoeling dat je de Conjac Sponge even in water laat weken. Nadien voelt hij zacht en flexibel aan, ook is de spons dan bijna 2 keer zo groot. De Conjac Sponge voelt heel zacht aan op de huid. Ik heb de Conjac Sponge geprobeerd met en zonder cleanser. Met cleanser vind ik de spons persoonlijk, wat soepeler over de huid glijden. Mijn huid voelt nadien heerlijk zacht en gereinigd aan.

Wat het effect van de Conjac Sponge op de langere termijn heeft, kan ik nog niet zeggen, maar hier kom ik zeker nog op terug! Door het bevestigde touwtje, kun je de spons gemakkelijk ophangen in de badkamer, zo hangt hij altijd klaar voor gebruik.

Conclusie
Vrij Natuurlijk

De make-up producten zijn fijn in gebruik. Zoals je kunt zien op de foto hier boven geeft de mascara een subtiele ooglook. Hij is niet intens zwart, maar hiervoor heb je de andere variant mascara. Ook de bronzer geeft een subtiele look, hier hou ik van. Wel vind ik de bronzer iets aan de te “rode” kant voor mijn huidskleur.

Ook de Conjac Sponge ga ik zeker weten de komende tijd goed uit proberen. Mochten jullie hier een uitgebreidere review over willen, dan hoor ik het graag.

Neem zeker even een kijkje op de site van VrijNatuurlijk.nl, hun aanbod aan natuurlijke producten is namelijk enorm! Maak jij ook gebruik van natuurlijke producten? Welke producten zijn jouw favoriet? Laat het even weten in een reactie.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Dit artikel bevat gekregen producten.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 Reacties

 1. jasmina zegt:

  Wat heerlijk zeg! Ik kende de producten niet..de mascara lijkt me wel iets

  1. De mascara is heel fijn! Wel heel subtiel in het aanbrengen. Maar voor zo’n prijs en dan ook nog eens vegan en dierproefvrij, echt een aanrader.

 2. Ik ben ook van de natuurlijke producten en het liefst ook duurzaam. Ik ken deze producten niet, maar ga zeker een kijkje nemen op de site. Ik ben zeker benieuwd naar de spons.

  1. Wat goed! Ik ben benieuwd wat je van hun website en aanbod vind? De spons is erg fijn in gebruik, mijn huid voelt daarna heerlijk aan.

 3. Wat een grappige ronde spons is dat. Die lijkt me fijn om te gebruiken.

  1. Hij is idd heel erg fijn in gebruik!

 4. Ik gebruik alleen een oogpotlood en mascara en ben niet zo kieskeurig, misschien wel beter.

  1. Haha ik ben ook niet super kieskeurig, maar aan mascara moet wel goed zijn, dat dan weer wel ;)!

 5. Tania zegt:

  Kende het merk nog niet maar klinkt wel goed. mooie look heb je gemaakt

  1. Ik kende het merk eerder ook nog niet. Dankjewel!

 6. Ik ken dit merk nog niet en ben eigenlijk niet zo van de make-up. Toch spreekt de mascara me wel erg aan. De prijs is ook interessant!

  1. De mascara is heel fijn en subtiel in gebruik. En voor €7,95 vind je idd niet snel een mascara die vegan en dierproefvrij is haha.

 7. Wat een fijne prijzen zijn het ook. Vaak zijn zulk soort producten vele malen duren.

  1. Ja fijn hé! Ik heb idd ook niet eerder zulke goedkope, natuurlijke producten gevonden.

 8. Jouvence zegt:

  Wat een mooie producten allemaal, zo’n konjac sponge wil ik nog steeds eens proberen.

  1. De Konjac sponge is erg fijn! Zeker een aanrader.

 9. Sherry zegt:

  Ik ben benieuwd naar het merk. Ik ben ook meer voor de natuurlijke merken.

  1. Heb je hun webshop al bezocht? De producten zijn namelijk erg betaalbaar. Laat me weten wat je er van vind!

 10. Ik heb ook zo’n Conjac Sponge thuis liggen, ooit in een beauty box gekregen, maar ik weet eigenlijk helemaal niet wat je ermee moet. Kun je die uitwassen na enkele keren gebruik, of gooi je hem na verloop van tijd gewoon weg? De prijzen zijn hartstikke prima vind ik.

  1. De spons hydrateert, voedt en exfolieert de huid. Hij geeft dus als een ware een soort scrub/peeling aan je huid. Je maakt de spons nat en kunt hem daarna met of zonder cleanser gebruiken. Je kunt hem meerdere malen gebruiken, je merkt vanzelf dat hij er wat minder goed uit begint te zien. Na gebruik spoel je de spons gewoon uit.

 11. Wat heerlijk zeg! Die Conjac Sponge lijkt me wel heel erg fijn. Ik hou ook enorm van natuurlijke producten.

  1. Hij is ook heel erg fijn! Ik ben benieuwd wat je er van zou vinden.

 12. Ik kende de producten nog niet! x

  1. Ik ook niet! Maar de producten hebben mij aangenaam verrast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *