Beauty

Nature box: avocado oil shampoo

Ongeveer een half jaar geleden viel het met tijdens het föhnen op dat ik een droge hoofdhuid kreeg. Ik gebruikte destijds ‘gewone’ shampoo en conditioner van merken als Andrelon, Elvive of Nivea. De bekende merken die je bij elke drogist wel kunt krijgen. Zoals iedereen inmiddels weet bevatten deze shampoo’s veel ingrediënten die niet goed zijn voor je haar zoals parabenen, siliconen en sulfaten. Ik moest vlak daarna naar de kapper en zij adviseerde me om op zoek te gaan naar een shampoo waar deze ingrediënten niet in zouden zitten. Ze zei er ook bij dat ik de shampoo toch een behoorlijke tijd zou moeten gebruiken voordat ik echt goed resultaat zou zien.

Ik ben begonnen met de shampoo’s van de Rituals. Na een paar maanden was mijn haar helemaal gewend aan het ‘wassen zonder rotzooi’. Echter bleef mijn droge hoofdhuid. Terug naar de kapper. Ja, ik kom maar 2 a 3 keer per jaar bij de kapper en i know dat ik eigenlijk vaker moet gaan. Samen kwamen we tot de conclusie dat het waarschijnlijk kwam van de hoeveelheid parfum die de shampoo bevat. Dus op zoek naar wat anders. Zo kwamen we bij de ‘Moisture Me Rich Glycerin’ shampoo van Matrix. Geen troep en veel minder parfum. De shampoo in combinatie met de conditioner van dezelfde lijn beviel me super goed.

In februari gebruikte ik de shampoo samen met de conditioner een paar weken voordat ik op vakantie ging. Omdat ik altijd reis met een backpack wil ik nooit grootte verpakkingen meenemen omdat dit zwaar is en veel ruimte in neemt (liever extra kleding!!). Eigenlijk wilde ik niet switchen omdat ik nog midden in mijn ‘probeer’ fase zat. Na veel online zoeken besloten toch te switchen.

Uiteindelijk kwam ik terecht bij de producten van Nature Box. Bijkomend voordeel voor de reizigers onder ons: hij is ook als shampoo bar te verkrijgen! Love it! Wanneer je deze koopt, koop je ook nog eens plastic free! Toch bleef ik een beetje sceptisch omdat ik op dat moment geen conditioner bar kon vinden (ik kocht het een dag voor ik weg ging). En ik normaal wel altijd conditioner gebruik met lang haar.

Het was even zoeken hoe ik een bar nou precies moest gebruiken. Maak ik hem nat en wrijf ik de bar door mijn haar? Maak ik hem nat, zeep ik in mijn handen en wrijf ik het zo door mijn haar? Kortom: dilemma. Beide geprobeerd. De eerste keuze was echt heel fout. Je haar wikkelt meteen om de bar. Voelt echt super ranzig. De tweede werkt voor mij echt perfect! Flink zepen in je handen en dan in je haar smeren.

De eerste paar keer wassen bleef ik een beetje bang dat m’n haar echt touw zou worden. Het is vrij lang. Ik was in Azië waar het toch altijd heet is, en bracht vrij veel tijd door aan het strand. Maar het overtrof echt mijn verwachtingen. M’n haar bleef echt heel zacht en was na het wassen heel makkelijk uit te kammen. Het doet eigenlijk precies wat het merk belooft. Het herstelde mijn haar maar voor mij nog veel belangrijker het herstelde mijn hoofdhuid. Omdat ik te druk was met het genieten van mijn vakantie merkte ik pas naar twee weken op dat ik geen schilfertjes meer in mijn haar had! Ik was zo happy!

Shampoo! Een shampoo bar staat gelijk aan 2 flessen shampoo van 250ML. Klopt helemaal, na 5 weken reizen heb ik nog ruim de helft van mijn bar over. En dat met bijna elke dag haar wassen. Thuis ben ik toch over gegaan op de shampoo in een fles. Deze doet voor mijn haar hetzelfde als de bar. Ook geen conditioner nodig, al is deze wel in fles formaat te krijgen. En er is een masker van dezelfde lijn te krijgen.

De shampoo heeft een frisse/zachte geur. Het schuimt goed. Wanneer je niet gewend bent aan shampoo zonder troep zul je in het begin je haar elke wasbeurt twee keer moeten wassen. Anders voelt het niet echt ‘schoon’ aan. Je moet er echt even aan wennen.

Voordelen: Het is een vegan product en bevat 100% cold-pressed avocado oil. Waardoor er veel waardevolle vitaminen intact blijven en antioxidanten behouden blijven. Wanneer je een bar koopt gebruik je helemaal geen plastic. Als je er toch voor kiest om een fles aan te schaffen, dan koop je een fles die gemaakt is van 25% gerecycled plastic. Daarnaast bevat het geen siliconen, parabenen en sulfaten. Ook de prijs is aantrekkelijk! Omdat ik vrij lang met een fles doe vind ik het de prijs waard. Ik was ongeveer 2 a 3 keer per week mijn haar. En daarbij koop ik het vaak in de aanbieding. Kruidvat heeft met regelmaat 1+1 aanbiedingen. Het product is bij vrijwel alle drogisterijen te verkrijgen. Ik heb een aantal voor je vergeleken:

  • Etos fles a 385ML €7,35 en shampoo bar €6,99
  • Kruidvat fles a 385ML €6,99 en shampoo bar €6,99
  • DA fles a 385ML €7,35 (bar niet beschikbaar)

Nadelen: Ik heb nog geen echte nadelen kunnen ontdekken. Mocht jij deze wel ontdekt hebben deel ze dan met ons in de reacties!

Cold-pressed oil: Hier was ik toch extra nieuwsgierig naar. De volgende informatie heb van de website van Naturebox. De techniek van koud persen is een scheitingmethode. De ingrediënten worden onder hoge druk geperst zonder warmte. Het zorgt ervoor dat het goede van het fruit en de noten wordt behouden, waardoor de oliën rijk blijven aan vitaminen en oxidasen. Ook de kleur en geur blijft bewaard, samen met alle essentiële voedingsstoffen, antioxidanten, gezonde vetzuren en vitamines. De producten zijn vrij van schadelijke resten die gevonden kunnen worden in chemische oplosmiddelen. De formule is niet vet en bied een extra milde verzorging.

Conclusie: Ik ben mega tevreden over de Avocado Oil shampoo van Nature Box! Het merk doet wat het belooft en heeft geen vreemde ingrediënten. Het is milieu vriendelijk en vegan. De prijs-kwaliteit is wat mij betreft uitstekend.

Heb je vragen over de producten van Nature Box? Stel ze dan gerust in de reacties! Ook andere vragen of opmerkingen zijn altijd welkom! Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *