Beauty

MICROBLADING

Een paar jaar geleden ging ik voor het eerst naar de schoonheidsspecialiste om mijn wenkbrauwen te laten harsen en te kleuren met henna. Voorheen deed ik het altijd zelf door ze te epileren en te kleuren met verschillende producten. Ook het kleuren met henna vond ik al snel niet meer mooi genoeg en ging ik het weer bijkleuren.

Ruim een jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met microblading via 2 collega’s. Een semi-permanente make-up. Beide waren ze bij een andere schoonheidsspecialiste geweest die hierin gespecialiseerd is. Bij allebei was het eindresultaat echt super mooi, maar ik bleef een beetje sceptisch. Je ziet immers vaak genoeg vrouwen met half blauwe wenkbrauwen. Geen gezicht. Na lang wikken en wegen en heel veel zoeken via Google besloot ik toch een afspraak te maken. Dood eng!

Wanneer je brows mislukken….

Maar ik werd echt heel fijn geholpen, eerst een kort intake gesprek en even kennismaken. Dat gaf me veel vertrouwen! Als eerste worden je wenkbrauwen helemaal uitgetekend en wordt de beste kleur bepaald. Een aantal weken na de eerste behandeling had ik een touch up en vond ik de kleur die we in eerste instantie bedacht hadden net te licht. Dus kozen we voor een teint donkerder.

Met een vergelijkbaar mesje worden krasjes in de huid gemaakt.

Door middel van kleine krasje die met de hand gemaakt worden brengt de schoonheidsspecialiste pigment aan de in de bovenste huidlaag. Er wordt dus schade aangebracht aan je huid, wees je hiervan bewust. De eerste keer dat ik ging was ik twee behandelingen nodig, de tweede behandeling zat bij mijn bij de kosten van de eerste behandeling in.

Kosten: voor de eerste behandeling, inclusief een touch up betaalde ik €295. Voor de tweede behandeling binnen een jaar betaald ik €110.

Mijn wenkbrauwen een dag voor de behandeling.

Pijnlijk? Yes. Ik kan hier wel over liegen maar dat heeft weinig zin. In eerste instantie denk je, dit valt best mee. Dit kan ik wel aan. Maar wanneer ze je wenkbrauwen voor de tweede keer bij langs gaat en er dus al wondjes zijn voelt het echt niet prettig. En het aanbrengen van het pigment brand lekker. Maar wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.

Wenkbrauwen een uur na de behandeling.
Mijn wenkbrauwen vandaag!

Is het alles waard? JA! Het is aan de prijs en pijnlijk, maar ik hoef ’s morgens niets meer aan mijn wenkbrauwen te doen (scheelt een half uur). Ze zitten altijd recht, lopen niet uit bij zweten of zwemmen. Ik ben afgelopen week na een jaar voor de tweede behandeling geweest, ik ben dus heel tevreden. Ik heb helaas geen foto’s van hoe mijn wenkbrauwen waren voor de aller eerste behandeling, het plan om er een blog over te schrijven was er toen nog niet.

Heb jij andere ervaringen met microblading? Let me know! Ik ben altijd benieuwd naar de mening van anderen!

Volg je mij al op Instagram? Zou ik leuk vinden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *