Lifestyle

KOBO PLUS

Sinds een paar jaar heb ik een e-reader van het merk Kobo en heb ik daarbij een abonnement: Kobo plus via www.bol.com. Eerder sjouwde ik namelijk minimaal 5 boeken mee als ik op vakantie ging. Dit ging immers makkelijk, ik reisde met een koffer en anders stopte ik pap of mam stiekem nog een boek in de koffer. Totdat ik een paar jaar geleden voor het eerst ging backpacken. Tja, waar laat je dan je boeken? Ik had al van een e-reader gehoord en besloot toch ook maar eentje aan te schaffen. Ik heb zelf een Kobo Aura, gekocht voor €119,-. Helaas is deze niet meer te verkrijgen. Hij heeft wifi verbinding, het scherm past zicht automatisch aan naar het beste leeslicht en het scherm voorkomt glinstering van de zon. Mijn kobo is helaas niet waterdicht, deze is wel verkrijgbaar. Deze wil ik nog wel aanschaffen.

Maar wat een gezeik zeg met het downloaden van boeken als je daar niet voor wilt betalen. De oplossing was voor mij: een kobo plus abonnement via bol.com. De eerste maand van het abonnement kun je voor niets lezen. Na die maand betaal je €9,99 per maand. Hij is maandelijks opzegbaar. Als de laatste maand van je betaalde factuur afgelopen is verdwijnen wel de boeken van je e-reader. Ja dit heb ik geprobeerd, want ik blijft natuurlijk een gierige Hollander ;). Nou hoor ik je denken: €9,99 wat een geld om een paar boeken te lezen. Tja, dat dacht ik in het begin ook. Maar ik lees met gemak 2 a 3 boeken per maand. En tijdens een backpack tripje lees ik gemakkelijk 5 a 6 boeken in ongeveer 5 weken. Een gemiddeld boek kost toch al snel €15 dus ik heb het er zo weer uit.

Hoe werkt het dan? Eigenlijk is het heel simpel. Je maakt een account aan bij bol.com, als je deze al hebt hoef je verder niets te doen. Hiermee log je op je kobo e-reader en op de website. Via de website kun je via je account naar de pagina abonnementen. Daar kun je een abonnement toevoegen en kies je voor kobo plus. Zoals ik zei is de eerste maand gratis en daarna word het automatisch afgeschreven. Je synchroniseert je e-reader en als het goed is zie je daar je abonnement terug. That’s it! Super easy.

Om boeken van bol.com op je e-reader te zetten is eigenlijk nog veel makkelijker. Je tikt de titel van het boek in, in de zoekbalk. Zelf voeg ik altijd e-book toe zodat je niet alle varianten te zien krijgt. Is dit boek te lezen met je koto-plus abonnement dan staat dit in een blauwe balk. Hier klik je op, dan verschijnt er een scherm dat je het boek ‘aangeschaft hebt’. Weet je de titel van het boek niet, dan kun je ook zoeken op kobo plus boeken. Rechts verschijnt een balk met categorieën zodat je uit alle beschikbare boeken kunt kiezen. Heb je boeken gekozen, synchroniseer dan je e-reader en de boeken staan over het kopje ‘boeken’.

Ik ben dus al ruim 3 jaar super tevreden over mijn e-reader. Dat betekent niet dat ik nooit meer boeken koop. Ik vind het namelijk ook heerlijk om af en toe, thuis, in een paperback te lezen. En daar komt bij dat niet alle boeken als e-book verschijnen of dat auteurs hun boek vrijgegeven bij bol.com. Vaak krijg je op het aanschaffen van een e-book wel dikke korting.

Vragen of opmerking over mijn kobo e-reader? Laat ze achter in de comments! Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram, vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Heb ook een e-reader maar die gebruik ik nooit… geef mij maar de real deal, het gevoel van een echt papieren boek in mijn handen is priceless!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *