Lifestyle

IK GA VERHUIZEN!

Zoals jullie in een vorig artikel al hebben kunnen lezen ga ik binnenkort verhuizen (JEEEEEJ!). Ik woon namelijk tijdelijk bij mijn ouders in het kleine Groningse dorp Usquert. Dat zit namelijk zo. In 2013 verhuisde ik als studente verpleegkunde naar een studentenhuis aan de Rijnstraat in Groningen. Ik had destijds echt ontzettend leuke huisgenoten en heb er ook 3 jaar met veel plezier gewoond.

Mijn studentenkamer:)

Maar na 3 jaar werd het toch wel tijd voor iets groters. Dus pakte ik mijn spullen en verhuisde ik naar een appartementje in de Lichtboei flat in een buitenwijk van Groningen. Voor wie Groningen kent. Deze flat staat in de wijk Lewenborg. Een gedeelte van de wijk in nieuwbouw en wonen veel jonge gezinnen/stellen. In deze flat woonden echter veel drugsgebruikers en mensen met een heel andere leefstijl dan ik. Na daar anderhalf jaar te hebben gewoond merkte ik dat ik er echt klaar mee was. Ik werk veel onregelmatige diensten en ze hielden daar erg onregelmatige feesten. Altijd precies gepland met mijn vroege diensten. Geloof me, feestjes zijn echt super leuk en ben ik altijd voor in. Maar als ik er om 5:45 uit moet, dan wil ik wel graag om 23:30 kunnen slapen. En de feestjes daar duurden vaak tot 6:00 ’s morgens.

Mijn appartement in de Lichtboei flat in Groningen.

Daarom dacht ik dat ik klaar was met het wonen in de grote stad en besloot terug te keren naar het platte land. Ik ging wonen in het dorp naast het dorp waar ik geboren ben, Uithuizen. Een ontzettend leuk huis, met ruime slaapkamers en een grote tuin. Achteraf bleek de tuin veel te groot. Ik had er zoveel werk van dat ik aan andere dingen niet toe kwam. Ook was ik de jongste van de wijk en de enige die op zondag niet naar de kerk ging maar klusjes deed rondom het huis. Dit viel niet altijd goed in de smaak.

Het huis in Uithuizen waar ik toch met veel plezier heb gewoond.

Daarom besloot ik in september 2018 terug te keren naar mijn ouders. Om uit te zoeken waar ik nou wilde wonen en wat geld te sparen omdat ik het liefst iets wilde gaan kopen. Helaas is kopen in je eentje bijna onmogelijk en moest ik mijn doelen ietsje bijstellen naar een huurwoning. Bij mijn ouders heb ik mijn eigen etage. Met een ruime slaapkamer en een eigen woonkamer met mijn eigen spullen. Heerlijk! Ik heb dan ook bijna 2 jaar weer met veel plezier bij pap & mam gewoond. Maar ben er nu ook wel aan toe om weer op mezelf te gaan.

Mijn eigen woonkamer in Usquert.

Nu is het dus zover. Ik heb een appartement gevonden in Groningen! Op ongeveer 10 minuutjes fietsen van het centrum. In een leuke wijk met veel jonge mensen en op een kwartiertje rijden van mijn werk. Helaas is de woning van een vriendinnetje van mij die gaat verhuizen naar Brabant samen met haar vriend. Die moet ik dus wel gaan missen.

Veel hoeft er niet aan het appartement te gebeuren. Ik leg er een nieuwe vloer in, niet noodzakelijk maar ik wil dit gewoon graag. Er wordt een muurtje behangen. En omdat ik niet de muren zelf mag behangen ben ik nu dus een frame aan het maken die we gaan behangen (kan ik ook nog eens veranderen). Er komt een hele toffe apenbehang in die ik vond bij de Kwantum. En we maken een ombouw voor de schouw, omdat ik deze nu niet zo mooi vind. Verder moeten de muren even geschilderd worden. In de slaapkamer en de keuken heb ik gekozen voor de kleur terra cotta (gezien op insta). En voor de woonkamer en de logeerkamer kies in voor een groene teint.

Wanneer ik verhuisd ben neem ik jullie uiteraard een keertje mee op tour door het huis. Vandaar dat er nu geen foto’s van het appartement in staan. Ik wil dan namelijk voor/na foto’s laten zien, dan is het niet leuk als nu alles al verklapt is. Ik kan helaas pas 3 juni de sleutel in ontvangst nemen dus ik hoop rond 10 juni te kunnen verhuizen. Mijn nieuwe bed wordt pas 15 juni geleverd dus ik moet nog tijdelijk even op het logeerbed slapen, geen probleem ;).

Even een kijkje in mijn privé leven. Ik vind het toch fijn dat jullie mij ook wat beter leren kennen. Wil je nog meer van mij weten? Neem dan ook eens een kijkje op mijn Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *