Beauty

Holland & Barrett wasbare wattenschijfjes

Bijna dagelijks draag ik make-up. Wat ik draag is afhankelijk van wat ik ga doen en waar ik naar toe ga. Ga ik werken dan draag ik alleen mascara, BB Cream en bronzer. Wanneer ik naar een feestje of een concert ga, dan ga ik all the way. Er zijn natuurlijk ook dagen waarop ik alleen mascara draag of helemaal niets gebruik.

Make-up dragen betekent ook dat het er aan het einde van de dag afgehaald moet worden. Eerder gebruikte ik, net als veel van jullie, normale wattenschijfjes en reinigingsdoekjes van verschillende merken en winkels. 

In februari 2020 ging ik op reis naar Thailand en Cambodja. Tijdens het inpakken van mijn backpack kwam ik erachter dat het meenemen van schijfjes en doekjes voor 5 weken toch best veel ruimte in beslag nam. Ik ben eens gaan rekenen en kwam tot de conclusie dat ik ongeveer 1400 wattenschijfjes per jaar gebruikte. Uitgaande van 4 per dag, daar komen de reinigingsdoekjes nogeens bij. Ik schrok me rot, daar moest verandering in komen. Via google kwam ik terecht op de site van Holland & Barrett. 

Ik koos voor de dikke wasbare wattenschijfes. Voor 6 stuks betaal je €8,99. Gemiddeld betaal je voor 1 verpakking watteschijfjes €0,99. De wasbare schijfjes schaf je eenmalig aan, van de wegwerp variant blijf je kopen. Dus je hebt de kosten van een verpakking wasbare wattenschijfjes al vrij snel terug verdient.

De wasbare schijfjes hebben velel voordelen:

  • Ze zijn milieu vriendelijk en duurzaam. 
  • Ze hebben een dubbele laag, zijn biologisch en ongebleekt. 
  • JE PRODUCEERT GEEN AFVAL!!!!
  • Reinigen make-up en onzuiverheden.
  • Zijn geschikt voor alle huidtypen. 
  • Kunnen gewassen worden op 60 graden en kunnen in de droger. 
  • Bevatten geen parabenen of SLS, 100% VEGAN!
  • Zijn dierproef vrij. 
  • Worden geleverd in een super handig wasnetje. 

In het begin moest ik heel erg wennen. Mijn producten liepen er steeds af, dus ik gebruikte hier veel meer van. Ik wreef er veel te hard mee over mijn ogen. Waardoor ik super rode ogen en schrale oogleden had. Helemaal niet tevreden. Toch wilde ik het nog een kans geven en ben gaan experimenteren. Ik ben blij dat ik de ‘strijd’ aangegaan ben.

Nu gebruik ik 2 schijfjes per dag en gebruik ze +/- 3 keer voordat ze op 60 graden in de wasmachine gaan. Voordat ik het product aanbreng maak ik ze eerst goed nat en knijp ze uit. Zo wordt het product bij het aanbrengen gelijk goed opgenomen in het schijfje. Nu gebruik ik net zoveel product als voorheen met de wegwerp variant.

Na het verwijderen van mijn make-up spoel ik ze goed uit onder de warme kraan en laat ze drogen aan de lucht.

Conclusie: Het is even wennen, maar ik ben mega tevreden! Ze verwijderen op een zachte en duurzame manier make-up. Ik moet er wel bij zeggen dat ik geen waterproof make-up gebruik. Het enige nadeel is dat ze niet meer helemaal schoon worden na gebruik. Ook niet met wassen op 60 graden. Met name mascara vlekken blijf je goed zien. Qua prijs/kwaliteit ben ik zeer tevreden. En het is natuurlijk heel milieu vriendelijk. Ik ben van 1400 wegwerp schijfjes naar 12 herbruikbare gegaan. Ik heb 2 setjes aangeschaft. Ik gebruik ze nu ruim 3 maanden en ook met regelmatig wassen blijven ze goed. 

Wil je meer weten over de wasbare wattenschijfjes van Holland & Barrett? Stel dan gerust je vraag in de reacties! Vond je dit een leuke blog of heb je tips? Laat dan vooral een reactie achter. Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *