Beauty Lifestyle

Hoe verzorg je je huid in de zomer?

De zomer is begonnen en het zonnetje schijnt de komende dagen volop. Heerlijk om weer een lekker kleurtje op te doen. Volgens mij wil iedereen in de zomer zo snel mogelijk bruin worden.. Maar hoe verzorg je je huid nou eigenlijk in de zomer? Betekend verandering van het seizoen, dat je ook je huidverzorging moet veranderen? Wil jij je huid optimaal verzorgen in de zomerperiode? Lees dan gauw verder..

Waar je in de winter juist rijke en volle crèmes gebruikt, omdat je huid dan vaak wat droger is, heeft je huid in de zomer meer behoefte aan hydratatie. Waar trouwens vaak de plank mis wordt geslagen, is dat mensen met een vette huid, denken dat hun huid niet meer gehydrateerd hoeft te worden.

Dit klopt dus niet! Vaak is de huid namelijk vochtarm (ondanks dat hij vet aanvoelt), hierdoor maakt je huid nog meer talgproductie aan, waardoor je huid dus alleen maar vetter wordt.. dus, hydrateren die hap!

Hoe verzorg je je huid in de zomer? Gebruik een dagcrème met SPF.
Dagcrème met SPF

Eigenlijk hoor je (zomer of niet) altijd een dagcrème te gebruiken met een SPF factor erin. UV stralen zijn er namelijk altijd, ook als het bewolkt is. Je kunt natuurlijk ook je zonnebrandcrème mengen met je eigen dagcrème. Wat belangrijk is, is dat je goed nagaat of de crème wel degelijk tegen de zon beschermd.

Het schijnt dat veel crèmes beweren dat ze tegen UVA en UVB beschermen, terwijl dit niet klopt. De dagcrème moet in ieder geval één van de volgende ingrediënten bevatten om je huid te beschermen tegen UVA en UVB: Zinkoxide, titanium dixoide, avobenzone (butyl methoxydibenzoylmethane), mexoryl SX, tinosorb of ecamsule.

Zonbescherming

Iedereen wil een mooi kleurtje op doen in de zomer, vergeet echter niet dat de zon je huid ook kan beschadigen. Het is daarom van belang om je gezicht en lichaam goed in te smeren met een zonnebrandcrème. Vergeet niet om je regelmatig in te smeren en smeer je ook opnieuw in na het zwemmen. Gebruik minimaal een zonnebrandcrème met SPF 30. SPF 50 is natuurlijk het allerbeste, maar als ik heel eerlijk ben doe ik dit zelf ook niet altijd.

Vergeet trouwens ook niet om je lippen in te smeren met een SPF balsem. Zelf gebruik ik hier een lippenbalsem van Labello voor. Er is namelijk niets vervelender dan je lippen verbranden, ik spreek uit ervaring haha! Daarnaast kun je ook sneller een “koortslip” krijgen door de zon. De Labello met SPF vind je trouwens hier.

Aftersun

Veel mensen gebruiken alleen aftersun wanneer ze verbrand zijn, vanwege het verkoelende effect. Echter is het verstandiger om na een dag met veel zon, je lichaam altijd in te smeren met aftersun. Door de hoge temperaturen verliest je huid veel vocht. Aftersun zorgt er voor dat het vochtgehalte van je huid weer op peil wordt gebracht. Verzorg je huid dus goed na het zonnen!

Scrubben

Iedereen kent het wel, je lichaam lekker scrubben zodat je sneller verkleurd en zodat je langer profijt hebt van de kleur. Maar is het wel goed om te scrubben voordat je de zon in gaat? Het antwoord is nee.. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen van je lichaam, dit is tevens je natuurlijke beschermlaag. Na het scrubben heb je geen natuurlijke beschermlaag meer tegen de zon, waardoor de zon sneller je huid kan beschadigen.

Wil je wel graag scrubben? Gebruik dan een milde scrub. Voor je gezicht kun je bijvoorbeeld een milde gezicht scrub gebruiken. Zelf gebruik ik één van OLAZ, hier schreef ik kort geleden een review over, deze vind je hier.

Draag een zonnebril!

Een zonnebril is niet alleen nuttig als accessoires, hij is zelfs belangrijker dan je misschien denkt. Een zonnebril beschermd je ogen tegen UV stralen van de zon, deze zijn naast schadelijk voor je huid, ook schadelijk voor je ogen. Daarnaast beschermd een zonnebril de kwetsbare huid rondom je ogen. Gebruik dan wel een zonnebril die bescherming biedt voor zowel UVA als UVB of een zonnebril die bescherming biedt tegen UV-400.

Hoe verzorg jij je huid in de zomer? Deel je tips in de reacties!

Dit vind je misschien ook leuk...

27 Reacties

 1. In de zomer vervang ik mijn bodymilk door een aftersun

 2. VerKlaproos zegt:

  Ik ga n paar factortjes hoger. Ik verbrand mega snel! Leuk geschreven!

  1. Oh, ik ben er zo slecht in! Negen van de tien keer vergeet ik al die producten, maar een zonnebril gaat wel altijd mee.

 3. Felice Veenman zegt:

  elke vakantie weer vergeet ik zonnenbrand mee te nemen: ik heb inmiddels een boeiende verzameling

  1. Dit is een van die dingen waar ik echt zo slecht in ben! Bij mijn dochtertje smeer ik zo ongeveer de hele dag door, maar ik vergeet mezelf wel eens. Toch maar wel mee bezig gaan dus. Belangrijk!

 4. ik verander niet veel want ik kan niet in de echte zon zeg maar dus ga alitjd even naar de zonnebank en heb daar mijn producten voor

 5. Ik smeer altijd factor 50. Na 2 jaar geleden een kwaadaardige melanoom operatief te hebben laten verwijderen let ik extra goed op. Een zonnebril ga ik aankomende week halen!

 6. In de winter gebruik ik nog wel eens nivea uit het blauwe blik, maar in de zomer moet de zonnebrand maar genoeg zijn.

 7. Dankjewel voor je tips ik vergeet wel eens de after sun. En inderdaad mijn huid voeld echt vocht arm af en toe! Ga er zeker iets mee doen. Altijd goed om even te lezen dat het belangrijk is om goed te smeren!

 8. Bedankt voor de tips!

  De zon kan inderdaad veel schade aanrichten. Ik smeerde me nooit in omdat ik nooit pal in de zon ga zitten en lopen. Toch sinds vorig jaar een lelijke plek op mijn voorhoofd gekregen dus ook al zit ik amper in de zon, ik smeer me nu toch beter in dan voorheen!

 9. Naast zonnecreme en aftersun, draag ik zonnebril, hoed/pet en koeltas zodat afgekoelde drinken bij de hand

 10. Goede blogpost! Jezelf altijd goed beschermen is the key.

 11. Jezelf goed insmeren is echt een must. Na een dag zonnen en douchen smeer ik me niet in met aftersun maar met bodylotion, ik heb gemerkt dat het op een of andere manier voor mij veel meer hydrateert dan aftersun 🙂

 12. Huidverzorging in de zomer is zoooo belangrijk! Zonnebrand is echt onmisbaar.

 13. jessie zegt:

  Goede tip: ik dacht ook dat bij mensen met een vette huid (ik dus) de huid niet meer gehydrateerd hoeft te worden.

 14. Laure zegt:

  Ochtend en avond ook een goede creme aanbrengen bij mij !

 15. Iedere dag zonbescherming is iets dat denk ik weinig mensen doen, maar wel super belangrijk. Zeker in je gezicht!

 16. Frederique zegt:

  Die aftersun ziet er fijn uit, ik gebruik het wel altijd. Heerlijk vind ik het!

 17. Bedankt voor de tips! Dat van die dagcrème wist ik niet. Dat ga ik eens nakijken.

 18. hier smeren we zonnecrème vanaf eind maart tot eind september zo ongeveer. het hoort gewoon bij het dagelijkse ritueel, net zoals tanden poetsen.

 19. Van jongs af aan heb ik al veel in de zon doorgebracht, maar eigenlijk nooit veel smeermiddelen gebruikt. Echter bevind ik me veelal in de schaduw en ben ik kortstondig in de zon of in de zon en in het water.

  Sinds ik een dochter heb gebruiken we wel vaker een factor 50 en aftersun, om de verbrandingen zoals ik in mijn jeugd heb opgelopen te voorkomen.

  Door mijn werk sta ik ook rechtstreeks in contact met het Oogfonds en ben daardoor we heel zuinig op mijn ogen. Lees hier hun blog: https://urlverkorten.com/q68ZE

 20. Van jongs af aan heb ik al veel in de zon doorgebracht, maar eigenlijk nooit veel smeermiddelen gebruikt. Echter bevind ik me veelal in de schaduw en ben ik kortstondig in de zon of in de zon en in het water.

  Sinds ik een dochter heb gebruiken we wel vaker een factor 50 en aftersun, om de verbrandingen zoals ik in mijn jeugd heb opgelopen te voorkomen.

  Door mijn werk sta ik ook rechtstreeks in contact met het Oogfonds en ben daardoor we heel zuinig op mijn ogen. Lees hier hun blog: https://urlverkorten.com/q68ZE

 21. Mandy zegt:

  Goede blog! Heel toevallig heb ik bijna al deze producten in huis haha. Helaas ben ik er niet zo goed in om voor mezelf te zorgen oepsie

 22. Ik vergeet vaak zonnebrandcreme op te smeren als ik de zon inga. Heel slecht, maar het is gewoon geen automatisme. Dagcreme gebruik ik tegenwoordig wel dagelijks.

 23. Laura zegt:

  Als dit weer een zomer wordt zoals vorig jaar dan zit ik weer veel binnen.

 24. Wendy zegt:

  En een hoed om te zorgen dat je toch wat minder met je gezicht in de zon komt!

 25. Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *