Beauty

HEALTHY LONG HAIR!

Ik heb eigenlijk vanaf dat ik klein/jong was al lang haar. Door de jaren heen heb ik veel verschillende stijlen en kleuren gehad. Van middenscheiding, tot zij scheiding tot kuif. Van pik zwart, paars tot Barbie blond. Echt alles is voorbij gekomen. Tot een paar jaar geleden mijn haar zo dood gekleurd was en uitviel dat ik besloot om alles uit te laten groeien. Ik was op dat moment echt heeeeeeel blond. Als ik nu foto’s terug kijk dan denk ik echt: hoe heb je dat ooit kunnen bedenken? Na bijna 4 jaar was alles uitgegroeid en mijn haar weer gezond! Afgelopen jaar heb ik voor het eerst weer high lights laten zetten, en verder ga ik ook niet meer. Ik ben nu heel tevreden met mijn haarkleur en mijn gezonde haar!

Ik heb veel gezocht op internet wat je nou het beste kan doen om je lange manen gezond en glanzend te houden. Heel veel tips kwam ik voorbij, waarvan ik bij sommige dat: ja daaaaag, dat ga ik dus echt niet doen. Zoals bijvoorbeeld helemaal afknippen om eigenlijk op nieuw te beginnen. Hieronder deel ik mijn favorieten:

Tip 1: laat je haar af en toe eens met rust. Veel van ons dames zijn vaak in de weer met hete haartools. Zonder een föhn beurt ziet ons haar er vaak pluizig en droog uit (vinden we zelf). De warmte van de haartools droogt je haar helaas sneller uit en beschadigt je haar. Wil je toch perse föhnen of iets dergelijks. Gebruik dat een hittebeschermer! Deze is in alle prijsklassen wel verkrijgbaar, zelf gebruik ik Chi Silk Infusion het liefste of de Just Smooth spray van Goldwell. Deze maken mijn haar zacht, glanzend en ruikt super lekker!

Tip 2: Bescherm je haar tegen de zon. Hiervoor kun je een serum gebruik van een UV filter erin dat je lokken beschermt tegen schadelijke invloeden van de zon. Ik gebruikte deze tot nu toe niet (oeps). Maar ik zag dat Lancaster hem ook heeft van dezelfde lijn als mijn zonnebrand, dus die ga ik toch maar even aanschaffen. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om een hoed/pet om te doen als je in de zon gaat. Nou moet ik zeggen dat ik hier zelf geen fan van ben omdat ik het al snel te warm vind.

Tip 3: Draag je haar vast! Losse lokken zijn heel kwetsbaar. Het merendeel van je haar wordt blootgesteld aan UV-straling en andere schadelijke invloeden. Heb je kort haar dat zit je met een hoed/pet/hoofddoek als snel goed. Heb je lang haar? Wees creatief met een vlecht of een toffe knot!

Tip 4: Een haarmasker! En niet gewoon de allergoedkoopste maar onderzoek echt even welke goed bij je haar past! Daar zit namelijk heel veel verschil in, en het hoeft echt niet het duurste masker te zijn dat je kunt vinden. Google heeft vaak het antwoord op alles 😉 of vraag het aan je kapper als je wel iets meer te besteden hebt! Zelf zweer ik toch bij het haarmasker dat ik kocht in Thailand maar helaas in Nederland nergens kan vinden.

Tip 5: Gebruik altijd een conditioner of masker na je shampoo. Het maakt je haar veel zachter en voorkomt dat het teveel in knoop raakt of afbreekt bij het borstelen. Ik heb dit zelf een hele tijd niet gedaan waardoor mijn haar inderdaad veel droger aanvoelde na het wassen en ik veel haar verloor bij het borstelen omdat het zo in de knoop zat!

Tip 6: Voorkom dat je je haar wikkelt in een te zware handdoek. We wikkelen de handdoek namelijk snel te strak om ons hoofd. Hierdoor raken haren verwikkeld in de vezels waardoor ze beschadigen of afbreken. Ik gebruik zelf een microvezel handdoek, gekocht bij de Xenos en gaat ook altijd mee in mijn backpack. Dan gebruik ik hem om me af te drogen. Of ik gebruik Moshi Moshi hairtowel, een lichte en goed absorberende handdoek.

Tip 7: Als laatste: was je haar niet te vaak. Dit zorgt er alleen maar voor dat je haar nog meer uitdroogt en je moet/wilt het elke keer opnieuw drogen en stylen. Maximaal 3 x per week is voldoende, en vind ik zelfs nog vaak. Ik was mijn haar 2 x per week, ongeveer om de vier dagen. Is het echt niet meer te doen dan is er altijd nog droogshampoo 😉

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben! Let er wel op, deze tips werken voor mijn haar. Dat is natuurlijk bij iedereen weer verschillend! Heb je nou zelf nog een gouden tip? Deel deze dan met ons in de comments!

Volg je mij al op Instagram?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *