Fashion

Handgemaakte sieraden van Maison Satisfaite

Wie mij inmiddels een beetje kent, weet dat ik dol ben op sieraden. Sieraden maken voor mij een outfit compleet. Een samenwerking met Maison Satisfaite kon ik dan ook niet aan mijn neus voorbij laten gaan. Handgemaakte sieraden hebben voor mij een andere betekenis, er wordt zoveel passie en liefde gestoken in het maken van de sieraden. Een sieraad krijgt hier van voor mij, een unieke uitstraling.

Maison Satisfaite

Allereerst het naam van het bedrijf. Wist je dat “Maison Satisfaite” in het Frans “Tevreden huis” betekend. De naam klinkt dus niet alleen heel mooi, maar geeft ook een persoonlijke touch. Helemaal als je weet dat de sieraden aan de keukentafel met de hand gemaakt worden.

Na heel wat kleurboeken voor volwassenen te hebben versleten, vond Anke het tijd voor wat anders. Ze vind het namelijk heerlijk om creatief bezig te zijn. Zo bedacht ze om armbandjes te gaan maken. Je kunt je wel voorstellen dat Anke op den duur, iets te veel armbandjes voor zichzelf had gemaakt. Een vriendin kwam met het idee om de armbandjes te gaan verkopen..

En zo ontstond in 2020 Maison Satisfaite. Een webshop voor handgemaakte, maar nu ook, gepersonaliseerde sieraden. Helemaal handgemaakt door Anke zelf.

Handgemaakte en gepersonaliseerde sieraden

7 maanden later bestaat de collectie niet enkel meer uit armbandjes. Anke maakt ook kettingen en oorbellen. Bij Maison Satisfaite kun je er ook voor kiezen om het sieraad naar eigen wens te laten maken. Tegenwoordig maakt Anke ook gepersonaliseerde sieraden, denk hierbij aan armbandjes met naam of een ketting met initiaal. Dit is ook wat Anke het leukst vind om te doen, ze denkt graag mee om het sieraad helemaal naar wens van de klant te maken.

Dit is ook wat mij zo aantrekt aan Maison Satisfaite. Het persoonlijke contact en advies, waardoor jouw sieraad nog meer persoonlijkheid krijgt.

Maison Satisfaite
Najaarscollectie

Van Maison Satisfaite kreeg ik een setje armbanden opgestuurd van de najaarscollectie. Deze collectie is vorige week online gekomen. Ik heb gekozen voor een roze setje, omdat ik dit het beste bij mijzelf vind passen. Toch was de keuze moeilijk, want alle kleuren waren prachtig.

Het setje bestaat uit 2 armbandjes waarvan 1 armbandje verstelbaar is. Mocht je het andere armbandjes in een andere maat willen, is dit ook mogelijk. De armband is gemaakt met verschillende kralen van onder andere edelsteen (amazoniet, jasper), rocailles en facetkralen. Elke edelsteen is uniek, waardoor een ieder dus een persoonlijk en uniek armbandje krijgt.

Maison Satisfaite

Het armbandje is naar eigen smaak te bestellen. Zo kun je kiezen tussen de volgende kleuren: Brons, Groen, Groen metallic, blauw en roze. Daarnaast kun je kiezen welke bedel en kleur daarvan, je aan je armband wil hebben. Je kunt kiezen tussen: Gouden blad, gouden muntje, zilver blad en een zilver muntje.

Voor het feit dat de armbandjes handgemaakt worden en er gebruikt wordt gemaakt van goede kwaliteit. Zijn de armbandjes zeer betaalbaar. Een setje kost €12,95 en daar komt €2,50 verzendkosten bij. Even alvast denkend aan de feestdagen, is dit een leuk en betaalbaar cadeautje voor onder de kerstboom! Het setje armbanden is hier te bestellen.

Maison Satisfaite
Mijn ervaring

De sieraden worden goed verpakt opgestuurd en het pakje past gewoon door de brievenbus. De levering duurt ongeveer 2-3 werkdagen. Ik kreeg mijn pakketje binnen 2 werkdagen thuis gestuurd. De armbandjes zaten verpakt in een leuk roze tasje, persoonlijk vind ik het altijd leuk als een webshop hun producten “goed verzorgd” verstuurd. Ook dit maakt het bestellen een stuk aangenamer en persoonlijker.

De armbandjes zitten heerlijk om mijn pols, zijn lichtgewicht en passen echt bij elke outfit. Je kunt het setje samen dragen, maar ook apart van elkaar. Het armbandje met knoop/schuif sluiting voelt stevig aan, eenmaal om je pols hoef je hem dus niet constant opnieuw strak te trekken. Het andere armbandje is 18cm lang en past perfect om mijn pols, niet te strak en niet te los (en ik heb opzich smalle polsen).

Je kunt zien dat de armbandjes zorgvuldig en met liefde gemaakt zijn. De kwaliteit is daarnaast ook nog eens erg fijn. Wat mij betreft een ideaal cadeautje voor onder de kerstboom en al helemaal voor zo’n betaalbare prijs.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar alle creaties van Maison Satisfaite, neem dan zeker ook even een kijkje op hun Instagram! Hier kun je zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ben je nieuwsgierig geworden naar de webshop, dan kun je deze hier vinden.

Houden jullie ook zo van handgemaakte sieraden? En wat vind je van de sieraden van Maison Satisfaite? Laat het even weten in een reactie!

Dit artikel bevat gekregen producten.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Dit vind je misschien ook leuk...

12 Reacties

 1. Jouvence zegt:

  Wat een leuke armbandjes zeg! Leuk om het verhaal erachter te lezen en het ontstaan.

 2. Ik vind het hele mooie sieraden, en extra speciaal omdat ze handgemaakt zijn.

 3. Hele mooie sieraden! De mooie donker roze kleur vind ik echt te gek.

 4. Leuke sieraden! Zelf ben ik heel moeilijk met armbandjes… Voor mij moet het namelijk echt strakstrak zitten, anders vind ik het niet comfortabel.

 5. Wat een leuke armbandjes! Erg mooie kleuren ook!

 6. Armbandjes met edelstenen vind ik leuk, ik heb er zelf meerdere.

 7. Ik ben je gaan volgen op Insta, mooie feed heb je! En wat een mooie armbandjes. Zo leuk ook dat je die ene hebt geshaped naar een hartje 😍

 8. Wat een leuke armbandjes! Ik vind de kleuren echt super mooi!

 9. Ik vind het altijd heel leuk, zelfgemaakte sieraden. Het laat de creativiteit van de maker zien en ik vind het leuk om de (vaak kleine) ondernemer te steunen. Dit soort armbandjes zijn ook heel leuk om te combineren vind ik en ook om te wisselen bij outfits. Qua oorbellen ben ik echt gebonden aan (puur) goud. Iets anders verdraagt mijn huid niet. Gelukkig is dat bij armbandjes niet zo (anders werd het wel een hele dure bedoening, hahaha).

 10. Ik houd van subtiele, handgemaakte sieraden. Erg mooie review. Dankjewel

 11. Sherry zegt:

  Dat ziet er prachtig uit. Wat een mooie merk.

 12. Frederique zegt:

  Hartstikke leuk, ik houd van handgemaakt ‘aan de keukentafel’ want dan weet je zeker dat je een uniek product hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *