Lifestyle

Geurwolkje

Ik ben echt gek op geurkaarsen. Het liefst brand ik altijd een kaars als ik thuis ben. Mijn favorieten zijn toch echt de kaarsen van Rituals en van Woodwick. Van Rituals is de Tao lijn mijn favoriet. Uit de Woodwick serie kies ik toch echt voor de Evening Bonfire. Beide ruiken echt super lekker, bijkomend voordeel van Woodwick kaarsen is dat ze fijn knetteren als een haard vuurtje. Heerlijk om naar te luisteren als je een avondje op de bank hangt. Het nadeel van deze geurkaarsen is dat ze beide eigenlijk ongeveer 3 uur moeten branden zodat ze mooi opbranden. Doe je dit niet dan is de kans groot dat ze in een ‘gat’ branden. Dan moet je het kaarsvet zelf naar beneden duwen en heb je kans dat je de lont onder het kaarsvet duwt. En dan is daaag kaars. Het gebeurt dus vaak dat ik thuis kom na een late dienst en eigenlijk die kaars nog even aan wil steken. Maar dat zou betekenen dat ik tot 03:00 uur of later in de kamer zit, en daar heb ik ook geen zin in. Daar heb ik nu iets op gevonden! Namelijk het Geurwolkje. Een heerlijke geur in huis en niet 3 uur hoeven wachten tot je kaars voldoende gebrand heeft.

Geurwolkje omschrijft zichzelf als betaalbare aromatherapie in huis. En betaalbaar is het zeker. Ik betaalde voor mijn Geurwolkje slechts €32,90. Dit is inclusief verzenden. Ik heb zelf de ‘soft juich diffuser’ gekocht. In totaal zijn er 12 modellen waar je uit kunt kiezen. Ik heb zelf om te beginnen gekozen voor een iets kleiner model (het is trouwens ook het kleinste model). En ik vond de combinatie van hout met het witte erg mooi. Want ja, het moet natuurlijk ook in je interieur passen.

Het bedrijf streeft ernaar om zo duurzaam mogelijk te werken. Daarom maken ze gebruik van gerecyclede materialen voor verpakkingen en werken samen met duurzame leveranciers. Win-win dus! Een lekker ruikend huis en milieu bewust gekocht.

Het Geurwolkje is te gebruiken met etherische olie maar ook zonder. Dan bevochtigd hij alleen de lucht, voeg je een etherische olie naar keuze toe dan verspreid hij ook nog een lekker geur. De geur kun je via de webshop toevoegen, je kunt kiezen uit ruim 30 geuren. Je kunt alle geuren bekijken en bestellen via www.geurwolkje.nl Ondanks dat je lang met een flesje doet, ik voeg namelijk maar 8 druppels per keer toe, vond ik die flesjes vrij prijzig. Namelijk €9,95 voor 5ML. Twintig druppels staat gelijk aan een milliliter (heb je ook nog iets aan je verpleegkundige rekenen;)). Ik heb mijn olie gekocht bij de kruidvat, hier betaal je €3,99 voor volgens mij zelfs 10ML. Ik zag dat de Action ook oliën verkoopt, maar die zitten in een verpakking van meer flesjes. En ja, je kunt nou eenmaal niet alles lekker vinden dus ik zou er persoonlijk voor kiezen om ze los te kopen.

Het Geurwolkje heeft verschillende voordelen. Hij kan helpen als je vaak last hebt van een droge keel, een verstopte neus, een droge huid, hoofdpijn of rode ogen. Ook helpt hij het voorkomen van een droge lucht in huis. Op onze afdeling is de lucht erg droog waardoor ik vaak aan het einde van de dag echt last heb van droge ogen. ’s Avonds werk ik vaak nog even aan onze site of aan studie opdrachten en zit ik dus aan de keuken tafel. Tegenwoordig zet ik dan mijn wolkje ook op tafel en merk ik echt verschil aan mijn ogen. Ze zijn veel rustiger en tranen veel minder. Omdat ik een etherische olie toevoegt heb ik aan het water wat in de luchtbevochtiger zet ruikt het ook nog eens heerlijk. Dat is voor mij weer een bijkomend voordeel want ik heb namelijk twee super lieve katten. Maar als die op de kattenbak geweest zijn ruikt het nadien niet heel fris.

Momenteel staan veel van mijn planten boven, omdat ik tijdelijk weer bij mijn ouders woon. Echter hoop ik over een week of drie de sleutel van mijn nieuwe appartement te krijgen en kunnen de planten gewoon weer in de woonkamer staan. Ook zij hebben veel profijt van de luchtbevochtiger!

Mijn ‘soft juice diffuser’ kan ook nog gebruikt worden als nachtlampje of sfeerlampje. Wanneer het je knopje een paar keer indrukt verandert hij van kleur. Ook de ‘mist’ kun je instellen. Hij kan een paar minuten voor mist zorgen maar wanneer je hem ook paar keer indrukt gaat hij pas uit als het waterreservoir leeg is. Ik heb hem altijd op deze stand staan omdat ik voor langere tijd aan heb. Wanneer de vernevelaar uitgaat, gaat automatisch ook het lampje uit, wegens milieubewuste redenen. Erg fijn als je een keer vergeten bent hem uit te zetten en weggaat of naar bed gaat.

Uit onderzoek is gebleken dat verschillende geuren werking hebben op het lichaam of je gemoedstoestand. Wanneer je een geur besteld is het handig om hier vooraf even naar te kijken. Kijk dus welke geur bij jou past. De oliën die je besteld via Geurwolkje zijn 100% biologisch.

Heb je nog vragen over het Geurwolkje? Stel ze dan gerust. Vond je dit een leuk artikel, vergeet hem dan niet te liken. Ik zou het leuk vinden als je ook eens een kijkje neemt op mijn Instagram! Het linkje vind je hieronder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *