Lifestyle

FAVO FILMS OP VIDEOLAND

Al eerder schreef ik voor jullie een artikel met mijn favoriete series op Videoland op dit moment. Heb je dat artikel nog niet gelezen? Je vind hem hier. In tijden van Corona kunnen we nog steeds bijna nergens heen. Hoewel de maatregelen toch iets versoepeld worden komen we vaak toch nog niet verder dan thuis met vrienden of bij vrienden thuis. En hoe herkenbaar is het, dat het toch elke keer vrij lastig is om met een paar mensen een film uit te zoeken die gekeken gaat worden. Het kost vaak meer tijd om te kiezen dan om te kijken. Daarom deze keer mijn 6 favoriete films die momenteel op Videoland staan. Ik heb qua films een hele wisselende smaak dus het varieert heel erg wat ik kijk.

Ik begin met Fuck de Liefde. Een Nederlandse romantische komedie uit 2019, met allerlei bekende Nederlanders. Een verhaallijn gefilmd in Nederland en eentje gefilmd op Curacao lopen door elkaar heen maar komen uiteindelijk samen. Een heerlijke feelgood film met een leuk verhaal. Normaal gesproken ben ik niet zo van de rom-koms, maar deze is echt leuk. Fijne film om samen met je vriendinnen te kijken!

Lucia de B. Een Nederlandse drama film uit 2014. Over een eigenzinnige verpleegkundige die altijd betrokken is bij sterfgevallen. Door de film heen ging ik zelfs twijfelen of ze het nou echt gedaan heeft of niet. En ik weet het nog steeds niets zeker. Ik heb met een heel dubbel gevoel naar de film gekeken. Spoiler alert: uiteindelijk is ze wel veroordeeld, ook in Hoger Beroep. In 2008 is het zaak heropend en op basis van justitiële dwaling is ze uiteindelijk vrijgesproken. Als je haar naam googled en het verhaal wikipedia leest gaan je nekharen omhoog staan.

Jackie, een Nederlandse drama film uit 2012 met Carice en Jelka van Houten is een film die ik nog niet gezien heb maar zeker in mijn kijklijst staat. De film over een tweeling die onverwachts hun biologische moeder in Amerika gaan ontmoeten/zoeken lijkt me heel meeslepend om te kijken.

Still Alice, een Amerikaanse drama film uit 2014. Over een hooglerares taalkunde aan Harvard die de diagnose Alzheimer krijgt. Een verschrikkelijke ziekte die haar leven drastisch zal veranderen. Ik werd helemaal in deze film gezogen en heb tijdens de film niet eens op mijn telefoon gekeken, wat ik normaal gesproken al best snel doe.

Haar naam was Sarah, een Engels/Frans gesproken film uit 2010. Een film over de razzia in Parijs in juli 1942. Tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een ontzettend heftige film vond ik dit. Over het jonge meisje Sarah dat haar broertje tijdens de razzia opsluit in de kast. Zestig jaar laten schrijft een journaliste een artikel over de razzia en kamt het verleden volledig uit.

Toy Boy, romantiek en drama uit 2010. Met Ashton Kutcher in de hoofdrol. Een film over vrouwenversierder Nikki die altijd op zoek is naar de rijkste vrouwen om de nacht door de brengen. Hij heeft zelf namelijk geen huis. Echt een spetterend verhaal heeft de film niet maar hij is super grappig om samen met vriendinnen naar te kijken.

Heb jij nog goede Videoland of Netflix tips? Let me know!! Laat dan even een berichtje achter in de comments. Zo helpen we elkaar 😉

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Laura zegt:

    Het lijken me interessante films. Ik heb helaas geen videoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *