Beauty

DR. BOTANICALS LEMON SUPERFOOD RESCUE BUTTER

Deze all-in-one rescue butter van Dr. Botanicals USA zat in een van de Goodieboxen die ik de afgelopen maanden heb ontvangen. Echter zit er zoveel in de Goodiebox dat je amper tijd hebt om alles goed te testen en te reviewen. Maar door het testen van een product wat me niet zo goed beviel en de vele zon op mijn gezicht (HEERLIJK!) de afgelopen dagen leek dit een perfect moment op de butter te testen. Ik heb een tube ontvangen van 50ML, deze is normaal gesproken te koop voor €18,95 via onder andere Zalando.

About Dr. Botanicals: Het is een vegan en natuurlijk merk uit Engeland ontwikkeld in 2013. Ze zijn constant opzoek naar nieuwe formules. De groep heeft inmiddels zo’n 900 formules gecreëerd. Dit omdat natuurlijke skincare heel snel groeit in de beauty industrie. Ze zijn een stap verder gegaan door een vegan, natuurlijk en diervriendelijk product te maken.

Lemon Superfood all-in-one: is multi functioneel is te zetten als moisturizer en bij schaafplekjes etc. De formule van dit product is 96% natuurlijk en bevat veel mineralen, antioxidanten en vitaminen die samenwerken.

Ingrediënten: Lemongrass oil: staat bekent om zijn stimulerende werking bij het helen van de huid en bevat veel antioxidanten die de huid beschermen en een droge huid verzachten. – Coconut oil: bevat een hoge concentratie vetten en vitaminen, moet zorgen voor een gezonde en glanzende huid. – Almond oil: zit vol vitame A & E, vetten en mineralen die diep in de huid trekken om hem te verzorgen. – Grapeseed oil: bevat veel linoleic acid (omega 6), vitame E. Zorgt ervoor dat de huid er niet dof maar gehydrateerd uit ziet. – Sea buckthron fruit oil: staat bekend om de helende effecten op de huid. Het is een natuurlijke cleanser en exfoliator. Kan brandwonden, sneetjes, wondjes, uitslag en andere typen huidschade helpen te herstellen.

Het product: Zit in een kartonnen doosje die wit/geel van kleur is. Het heeft een hele frisse uitstraling evenals de tube waar de butter in zit. Deze is knal geel met een zwart dopje. De consistentie voelt inderdaad heel boterachtig aan. Het voelt net zo aan als een body butter. Lekker romig daardoor was ik wel even bang dat het totaal niet zou intrekken. Maar dat valt mee! Hij trekt niet zo snel in als een lotion of crème. Dus ik gebruik hem zelf alleen voor de nacht. De geur is een beetje overweldigend. Heel erg veel lemon! Het is alsof je snoep op je gezicht smeert. Van die maoam snoepjes. De geur had van mij wel iets minder heftig gemogen.

Conclusie: Heerlijk product, met een eerlijke achtergrond. Ik heb snel last van droge ellebogen (vraag me niet waarom), een paar avonden achter elkaar insmeren met de Rescue butter en ze zijn super zacht en hebben geen droge plekken. Ook heb ik mijn gezicht een paar keer ingesmeerd. Na mijn normale routine. Alleen mijn nachtcrème verving ik voor deze Rescue butter. Het voelt fijn aan op mijn huid en mn gezicht is de volgende dag super zacht. Maar zoals ik al zei zou ik hem niet voor overdag gebruiken doordat hij niet super snel intrekt en had de geur van mijn wel iets minder heftig gemogen.

Heb jij andere ervaringen met dit product? Of heb je tips? Let me know!

Volg je mij al op Instagram?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *