Beauty

DIY FACE MASKS

Elke zondag avond is het even me-time (behalve nu want ik heb net mijn wenkbrauwen laten doen) en gebruik ik een heerlijk gezichtsmasker. Ik probeer vaak andere te gebruiken om de verschillen te merken. Nu dacht ik: zou het ook leuk zijn om zelf een masker of scrub te maken. Dus hieronder 2 zelf gemaakte maskers en 2 zelf gemaakte scrubs!

AVOCADO MASKER: avocado’s bevatten vetten en voedingsstoffen die de huid voeden en hydrateren. De honing werkt antibacterieel (we gebruiken het in ons vak zelfs bij wondzorg) en kan het herstel van acne bevorderen. Je hebt nodig: een rijpe avocado, een eetlepel yoghurt en een halve eetlepel honing. Prak de avocado, meng het met ongeveer een kwart van de yoghurt en voeg de honing toe. Verdeel het over je gezicht, laat de huid rondom je ogen vrij en relax 10/15 minuten. Spoel het daarna af met lauw water en dep je gezicht droog.

BANANA MASKER: Bananen zijn rijk aan kalium, zijn een bron van vitamine C, biotine en mangaan, allemaal voedingsstoffen die goed opgenomen worden door je huid. Het masker is echt easy. Prak een banaan (niet te rijp), voeg een theelepel honing en een thee lepel citroensap toe. Even goed door elkaar mengen, aanbrengen om je gezicht (laat de huid rondom je ogen vrij) en laat 10/15 minuten in trekken terwijl je heerlijk relaxed. Afspoelen met lauw water en klaar! Enjoy!

SUIKER SCRUB: Zijn in de winkel vaak erg prijzig. Maar ook eenvoudig zelf te maken. Een half kopje suiker, een half kopje kokosolie, geraspte kokos en eventueel kun je citroen/sinaasappel/aardbei druppels toevoegen voor een heerlijke geur. Bewaar de kokosolie in de koelkast zodat het gestold is, dit is prettiger voor de structuur. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van alles door elkaar mengen en dan kun je hem gebruiken! Appeltje eitje!

KOFFIE SCRUB VOOR HET LICHAAM: Heel eenvoudig te maken met ingrediënten die je altijd wel in huis hebt. Twee eetlepels koffie (afgekoelde koffieprut of gemalen koffie), twee eetlepels suiker en een eetlepel olijfolie. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, wanneer je de structuur niet prettig vindt kun je extra koffie of olie toevoegen. Afhankelijk van of je de scrub dikker of vloeibaarder wilt hebben. Je kunt de scrub helaas niet te lang bewaren wanneer je koffieprut gebruikt. De cafeïne in de koffie schijnt een gunstig effect hebben op cellulitis en de suiker en olie zorgen dat je een schone, gladde en zachte huid krijgt!

Heb je 1 van de maskers of scrub gemaakt, laat me dan even weten hoe het was! Vind ik super leuk! Heb je andere manieren om zelf een masker/scrub te maken, laat dit dan even achter in de reacties.

Volg je mij al op Instagram? Zou ik ontzettend leuk vinden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *