Beauty Lifestyle

DIERPROEF VRIJE MAKE-UP

Een tijdje geleden heb ik besloten om over te gaan op dierproef vrije make-up. Waarom? Nou, gewoon daarom. Tegenwoordig is het testen van cosmetica op dieren in Europa gelukkig verboden. Maar in China helaas niet, daar stelt de overheid dierproeven zelfs verplicht.

Helaas worden we ook al consument regelmatig voor de gek gehouden door merken die aan ‘green washing’ doen. Merken doen zich dan ‘groener’ voer dan ze in werkelijkheid zijn.

Na wat onderzoek kwam ik erachter dat veel ‘grote’ merken niet dierproef vrij zijn. Iets wat ik best zorgwekkend vind, zij zouden het goede voorbeeld moeten geven. Het zijn dus ook merken die ik gebruik, er moet dus veel verandering plaats vinden. En dan te bedenken dat ik al mijn gezicht/haar/lichaam-verzorging ook bij langs wil gaan. Vooral van Oriflame verbaasde met het heel erg dat ze ook de niet dierproef vrije lijst staan.

Dit is wat ik heb qua oog make-up.
Alleen deze mascara blijft over.

Niet dierproef vrij:

 • Artdeco
 • Benefit
 • Bobbi Brown
 • Bourjois
 • Clarins
 • Clinique
 • Collistar
 • Dior
 • Estee Lauder
 • L’oreal
 • MAC
 • Make-up forever
 • Max Factor
 • Maybelline
 • Miss Sporty
 • NARS
 • NYC
 • Oriflame
 • Revlon
 • Rimmel
 • Sephora
 • Yves Rocher
 • Yves Saint Laurent

Gelukkig zijn er ook heel veel merken wel dierproef vrij of zelfs vegan. Er zijn ongeveer 300 cosmetica merken waarvan +/- 60 make-up merken. En allemaal in Nederland verkrijgbaar. Ik vind het echt heel tof dat er ook veel betaalbare merken op staan zoals: HEMA, Catrice, Essence, Etos, Primark en Rituals.

Dit is er wat overblijft qua ‘gezicht’ producten.

Dierproef vrije merken:

 • Alverde
 • Alima Pure
 • Anastasia Beverly Hills
 • Au Naturale
 • Avril
 • Balm Balm
 • Barry M
 • Beauty without cruelty
 • Be Creative
 • Benecos
 • Beyu
 • BH cosmetics
 • Boho
 • Catrice
 • Collection
 • Creative Cosmetics
 • Delihah
 • Dr. Hauschka
 • Emani
 • Essence
 • Etos
 • ELF
 • Flow cosmetics
 • Freedom
 • GOSH
 • Green People
 • HEMA
 • H&M
 • I heart make-up
 • Inglot
 • Inika
 • Jane Iredale
 • Kat von D
 • Kiko
 • L.O.V.
 • Lily Lolo
 • Lime Crimie
 • LUSH
 • Make-up Geek
 • Make-up Revolution
 • Make-up Store
 • Max & More
 • Mineralissima
 • MUA
 • Nabia
 • NYX
 • Ofra
 • Pacifica
 • Paula’s Choice
 • Primark PS.
 • Pupa
 • Rituals
 • Sleek
 • Tarte
 • The Balm
 • The Body Shop
 • Too Faced
 • Uoga Uoga
 • Urban Decay
 • Utsukusy
 • VEG-UP
 • Wet N Wild
 • Zoeva
 • Zoya
Lip producten.
Dit blijft er over.

Ik ga mijn volledige beauty voorraad bij langs om te checken welke producten kunnen blijven, en welke mijn voorraad gaan verlaten. Ik weet nog niet precies wat ik met deze producten ga doen. De producten die ik nu gebruik zal ik eerst opmaken omdat ik ook niets wil verspillen en ook eerst een vervangend product zal moeten vinden. Ik houd jullie op de hoogte.

Heb je vragen of dierproef vrije make-up tips of heb je het zelfde proces doorgemaakt? Laat even een reactie achter in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *