Lifestyle

DE ‘REISLIJST’

Zoals jullie inmiddels (denk ik) allemaal weten ben ik echt gek op reizen. Helaas blijft het tijdens de corona periode bij dromen en er moet natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. Want niet werken is geen geld, geen geld is geen reis. Zo simpel is het! Ik heb de afgelopen jaren al een aantal droombestemmingen aan mogen doen maar er zijn ook echt bestemmingen die nog heel hoog op mijn wish list staan! Hieronder mijn top 3!

Foto: de Backpackcentrale

Nummer 1: AUSTRALIË! Ja deze staat toch echt op nummer 1. En ik denk ook bij veel mede backpackers. Het land is immens groot, er is zoveel te ontdekken, zoveel verschillende culturen en zoveel verschillen in natuur. Meestal ga ik tussen de 4 en 5 weken weg. Maar mocht ik ooit gaan dan zou ik sowieso minimaal 6 weken weg willen. Ik heb voor dit artikel natuurlijk even gegoogeld. En het liefst zou ik nu nog m’n tas inpakken. Waarom? Ongerepte kustlijnen, stranden, wandelroutes, bergen, the red centre, regenwouden, eilanden, steden en dieren. En zo kan ik nog uren doorgaan. Helaas is Australië geen super goedkoop lang om te reizen, al kan je het natuurlijk zo duur maken als je wilt. En er heen vliegen is ook niet super goedkoop. Tip van een Australiër die ik in Bali leerde kennen. Vlieg vanaf Amsterdam naar Bali en van Bali naar je bestemming in Australië. Scheelt je al snel 200 euries. Een enkele reis Amsterdam – Perth is bijvoorbeeld €804. Een enkele reis Amsterdam – Denpasar (Bali) is €337. Denpasar – Perth is €297. Hou je dus even €170 over!

Nummer 2: MONGOLIË Ik ben zo nieuwsgierig naar dit land. Naar zijn prachtige natuur en naar de lokale bevolking. Naar hun manier van leven, die op sommige plekken al jaren hetzelfde is. Een land in oost-Azië, gelegen tussen Rusland en China. Vergeleken bij Nederland een vrij groot land (dat kan snel), maar vergeleken bij Rusland vrij klein. Ik zou er natuurlijk de Gobi-woestijn bezoeken maar ook een museum met dino fossielen! Het land heeft normaal gesproken geen bijzondere veiligheidsrisico’s en de beste periode om er heen te reizen is juli t/m september. De prijzen van de vliegtickets vallen me trouwen enorm mee. Voor een enkele reis is het goedkoopste ticket €452, je vliegt dan wel met Aeroflot en ik weet niet of je dat perse moet willen (maar dat is een ander verhaal).

Nummer 3: SPITSBERGEN! Ooit een keertje gezien bij ‘Floortje naar het einde van de wereld’ en sindsdien staat deze echt op mijn wish list. Het land ligt in de Noordelijke Ijszee op ongeveer 560km vanaf Noorwegen. Het land bestaat uit ongeveer 83 eilanden, waarvan 3 grotere eilanden. Waarvan ongeveer 60% bedekt is met gletsjers. Het land staat bekend om de walvisjacht (hoeft van mij dan weer niet), pelsjagers en steenkool. Erg warm wordt het er niet. De gemiddelde wintertemperatuur is -12 en de zomertemperatuur 5 graden. Van het hele land is maar 7% bedekt met vegetatie. En in 2006 werden er veel fossielen gevonden van dino’s (ja ik ben een nerd)!! Ik dacht dus dat dit super duur zou zijn maar voor €195 vlieg je al naar Longyearbyen. Je vliegt eerst naar Oslo, waar je wel 13 uur moet wachten op de lijnvlucht naar Longyearbyen. Je moet er wat voor over hebben. Toch maar eens kijken of dit binnenkort te realiseren is ;).

Natuurlijk heb ik nog veel meer landen op mijn ‘reislijst’ staan. Ook landen of bestemmingen een stuk dichter bij huis. En ik heb natuurlijk ook geen vaste top 3. Alle landen staan eigenlijk bovenaan want elk land heeft zijn eigen schoonheid.

Wat is jou droombestemming? Laat het me weten in de comments en misschien kan ik hem toevoegen aan mijn ‘reislijst’!

Volg je mij al op Instagram? Zou ik leuk vinden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *