Lifestyle

CORONA CRISIS

Net als voor heel Nederland, en de rest van de wereld, heeft ook het Corona virus gevolgen voor mijn ‘normale’ dagelijkse leven. Ik vind het verschrikkelijk wat mensen, familie’s, collega’s en vreemden overkomt. In het hoge Noorden komt het corona virus nog vrij weinig voor en ken ik ook niemand getroffen door het virus. Dat betekend niet dat ik me geen zorgen maak. Niet zo zeer voor mijn eigen gezondheid, maar wel voor de mensen om me heen die een stuk minder gezond zijn of een mindere weerstand hebben. Dat is ook de reden dat ik weken bijna nergens geweest ben, behalve in de supermarkt. Afstand in acht nemend uiteraard, nu de regels wat versoepeld worden, kom ik alleen in de winkel als het echt nodig is. En als het te druk is blijf ik buiten.

Zoals ik al eerder vertelde heb ik altijd een druk sociaal leven, ga ik graag naar festivals en concerten. En weekenden weg met vriendinnen en familie. Dat betekend dus dat de strenge Corona regels veel invloed hebben op dat leven. Veel dingen die ik gepland had zijn gecanceld of verschoven. Concerten die ik in maart/april gepland had zijn verschoven naar oktober, maar mijn gevoel zegt dat ze nogmaals verschoven gaan worden.

Phnom Tamao Wildlife Rescue Center, Cambodja.

Als eerste heb ik mijn vakantie veranderen. Ik zou namelijk een reis maken door Cambodja en Viëtnam. Vier dagen voor mijn vertrek naar Cambodja ging China op slot en werden alle vluchten geannuleerd. Zo ook die van mij. Na veel wikken en wegen, besloot ik toen toch nieuwe tickets te boeken. Viëtnam was helaas ook geen optie meer, die hadden de grenzen ook al dicht. Ik kocht nieuwe tickets rechtstreeks naar Bangkok en ging via oost Thailand toch naar Cambodja. Na 4 prachtige weken, kwam helaas anderhalf week voor mijn terugvlucht het nieuws dat ook in Nederland het virus snel op kwam zetten. En Bangkok liet veel vliegtuigen niet meer toe uit besmette landen. Officieel zou in 13 maart terug vliegen, maar na wat mail verkeer met KLM, heb ik mijn vlucht helaas moeten vervroegen naar 9 maart. Het is maar een paar dagen, maar ik had nog leuke dingen gepland staan die helaas niet door konden gaan.

Kraantje Pappie, Miss Montreal en Chef Special.

Na mijn vakantie had ik 3 concerten gepland staan. Kort had ik nog hoop dat we toch zouden kunnen gaan. Maar als snel besloot de regering dat evenementen gecanceld werden. SPOT had een snelle oplossing, verschuiven van de concerten. Binnen no time waren er nieuwe data. Ik ben alleen bang dat ook deze data nog te vroeg zijn. Ook zouden we in oktober naar Golden Earring, ik ben alleen bang dat dit niet door kan gaan.

MSV

Ook zouden we voor het derde jaar op een rij met de vereniging waar ik volleybal, MSV, naar Ameland gaan om deel te nemen aan het Lycurgus toernooi. Elk jaar weer een groot succes en onwijs gezellig. Helaas konden we ook hier niet naar toe. Volgend jaar weer een kans.

Elk jaar proberen we met de hele familie van mijn moeders kant een weekend weg te gaan. Onze helft van de familie woont namelijk in het Noorden en de andere helft van de familie woont in Rotterdam. Dit jaar zouden we met z’n allen gaan kamperen tijdens het Pinksterweekend. Best lang hadden we er nog een goed gevoel over, maar nu we op de camping geen sanitaire voorzieningen mogen delen kan ook dit niet door gaan. We hebben vouchers gekregen en hopen aan het eind van het jaar of begin volgend jaar alsnog te kunnen gaan.

Ook het jaarlijkse terugkerende Usquerder kermis gaat niet door. Een redelijk klein evenement in het dorp waar ik geboren ben kan dit jaar niet plaats vinden. Sinds een paar jaar ben ik een avond en dagdeel vrijwilliger en vier ik voor de rest feest. Het zal toch gek zijn om dat dit jaar niet te doen. Ik ga nu in het feestweekend verhuizen.

Mysteryland 2019

En als laatste evenement wil ik het nog even hebben over Mysteryland. Vorig jaar ben ik voor het eerst een dag geweest. De zondag. Wat een fantastisch festival. Eigenlijk waren we er na een uur al achter dat we komend jaar wel het hele weekend wilden gaan. Dus toen de kaarten in de verkoop gingen waren we er ook als de kippen bij. Nu hebben we onze tickets voor 2021 al.

Natuurlijk heeft het Corona virus voor mijn werk ook grootte gevolgen. Bewoners mogen geen bezoek ontvangen, zij pakken die heel goed op maar we merken nu dat het toch zijn tol begint te eisen. Gelukkig worden de maatregel nu versoepeld en zijn we aan het kijken hoe we daar invulling aan gaan geven. Binnen de organisatie zijn een paar bewoners met het virus besmet geraakt en een aantal collega’s. Gelukkig hebben we het tot dusver van onze afdeling weg kunnen houden. Het zou namelijk dramatische gevolgen kunnen hebben. We hebben een paar keer verdenkingen gehad maar gelukkig bleken alle testen negatief.

Ik ben erg benieuwd hoe jij omgaat met het corona virus en wat dit voor jou betekend? Kun je bijvoorbeeld je familie niet zien, zijn er evenementen afgelast waar je naar toe zou? Let me know in de comments! Ik ben erg benieuwd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *