Beauty

Clay and Glow: Pink Clay Mask

Wie veel bezig is met skincare heeft vast al eens gehoord van het Clay and Glow; Pink Clay Mask. Je hoeft maar te googelen op klei masker en het roze wondermasker komt tevoorschijn. Door de jaren heen heb ik al veel soorten maskers geprobeerd en versleten. Wat mij betreft is een maskertje dan ook het perfecte me-time momentje; heerlijk de beentjes omhoog, ogen dicht en optimaal relaxen. Doordat ik al vele soorten maskers heb uitgeprobeerd, heb ik gemerkt dat ik toch wel het meest fan ben van klei maskers. Ondanks dat het een enorme kliederboel is (Ja het lukt mij niet om niet alles er onder te smeren), wordt mijn huid er zo ontzettend zacht van, die kliederboel neem ik dan maar voor lief.

Het kon dan ook niet anders dan dat ik het Pink Clay Mask moest proberen, dit masker belooft nou eenmaal veel wonderen te verrichten. Ik moet zeggen dat ik altijd een beetje sceptisch was als ik de voor en na foto’s zag van mensen die het masker gebruikten, ik bedoel; iedereen kan tegenwoordig fotoshoppen toch? Ondanks dat ik sceptisch was, belande het masker toch in mijn winkelmandje.

Wat belooft het masker?
 • Verminderd/verkleind de poriën: Het masker geeft een diepe reiniging aan je huid, waardoor je poriën als het ware “krimpen”
 • Verminderd acne en pukkels
 • Verminderd mee-eters
 • Verminderd roodheid

Je laat het masker ongeveer 10 minuten zitten. Je huid begint wat te tintelen, dit betekend dat het masker “zijn werk” doet. Hoe vaak je het masker moet gebruiken hangt af van je huid type. Heb je een droge/normale huid, wordt er geadviseerd het masker 1 – 2 keer per week te gebruiken. Bij een gecombineerde/vette huid wordt er geadviseerd om het masker 2 – 3 keer per week te gebruiken. Als je last hebt van acne, kun je er ook voor kiezen om het masker alleen aan te brengen op de “aangedane” plekken. Het resultaat verschilt per persoon, iedere huid is natuurlijk anders!

Welke ingrediënten zorgen voor dit resultaat?

Allereerst is het masker 100% vegan en dierproefvrij. Het masker bevat geen parabenen, parfum, gluten, siliconen, PEGs, alcohol of kleurstoffen.

Pink Clay: De kleur van het masker komt tot stand door een mix van rode klei, beige klei en mineraal poeder. De rode klei is goed voor de gevoelige huid, het verbetert de conditie van de huid, vooral wanneer de huid kampt met stress en vermoeidheid. De beige klei wordt gebruikt om de huid te ontgiften, onzuiverheden te absorberen en te verwijderen. Daarnaast stimuleert de beige klei de circulatie van het bloed en de lymfesystemen.

Aloë Vera: Aloë Vera bevat niet alleen allerlei vitamines en antioxidanten, maar wordt ook gebruikt als plaatselijke behandeling van acne. Aloë Vera staat bekend als een extreem hydraterend ingrediënt en kan dus zelfs als moisturizer gebruikt worden.

AÇAÍ-BES: De anti-ontsteking eigenschappen van de AÇAÍ-BES helpen bij het bestrijden van acne en het verwijderen van onzuiverheden.

Zwarte Quinoa: Zwarte quinoa bevat een hoge hoeveelheid vitamine E. Dit houdt in dat het helpt bij het herstellen van de huid, omdat het nieuwe collageensynthese kan stimuleren. De vitamine B in de zwarte quinoa vermindert donkere plekken en helpt je huid op te lichten.

Mango: In het masker zit mango boter, die vanuit de mango zaadjes komt. Deze romige boter zit vol met antioxidanten, waardoor je huid een extra glow krijgt. De vitamine C geeft je huid een boost en helpt bij het oplichten van de huid. De vitamine A helpt bij het verhogen van het jeugdige uiterlijk van de huid en verminderd fijne lijntjes. Omdat de mango een rijke vochtinbrengende crème is, helpt dit bij de genezing van de huid.

Zoethout: Zoethout bevat veel antioxidanten, waardoor dit helpt bij het herstellen van acne en littekens. Het heeft ontstekingsremmende effecten en wordt vaak gebruikt om pigmentatie te verlichten. Zoethout is goed voor de gevoelige huid en helpt bij het balanceren van de oliën in de huid.

Zeewier: Zeewier bevat mineralen die giftige stoffen verwijderen en die door de huid heen dringen. Zeewier is goed voor het verzorgen van droge en schilferige plekken. Zeewier staat bekend om het verzachten en hydrateren van de huid en het verminderen van puistjes.

Granaatappel: Granaatappel bevat 48% vitamine C. Het vermindert huidontstekingen en helpt bij het herstellen van de huid. Het heeft hydraterende en voedende eigenschappen. Daarnaast helpt het bij de regeneratie van huidcellen en wondgenezing.

Rozemarijn: De voedingsstoffen van rozemarijn helpen de huidcellen bij het beschermen tegen schade die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld de zon en radicalen. Rozemarijn heeft antiseptische eigenschappen en is daarom een ontsmettingsmiddel voor de huid.

Toverhazelaar: Toverhazelaar verminderd irritatie, letsel en ontstekingen. Acne, ontstekingen en verbranding door de zon, worden verminderd bij het gebruik van toverhazelaar.

Ik moet zeggen dat er een wereld voor mij opengaat na al deze informatie. Van al deze ingrediënten heb ik nooit geweten, dat ze deze werkingen hadden. Wist jij dit wel? laat dit dan even weten in een reactie.

Mijn ervaring
Het masker net na het aanbrengen, het masker
droogt erg snel op.
Het masker na 10 minuten, zoals je ziet blijft het masker roze bij de plekken waar onzuiverheden zitten.

Mijn huid is de laatste tijd (door de corona tijdperk?) enorm onrustig. Het is net alsof mijn huid zijn 2e puberteit doormaakt. De laatste weken heb ik last van veel irritatie in mijn hals, dit komt doordat we nu op het werk, hele dagen lang met hetzelfde mondkapje op lopen. Een tijdje geleden heb ik het masker voor het eerst gebruikt, helaas heb ik hier nooit voor- en na foto’s van gemaakt. Maar mensen.. het masker werkt echt! Ik heb dan wel geen acne, maar hé de pukkels die ik had, waren verdwenen en dit na 2 keer gebruiken. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat dit masker voor mensen met acne, een life saver is.

Zoals ik eerder al benoemde, tintelt het masker na het aanbrengen. Persoonlijk vind ik dit een prettig gevoel, je voelt ook dat het masker je hele huid “strak trekt”. Het masker is roze wanneer je het aanbrengt en droogt wit op. Wat mij opvalt, is dat de plekken waar je pukkels, roodheid en onzuiverheden hebt, het masker hier donker roze opdroogt ipv wit. Apart hé?! Inmiddels heb ik mijn 2e pot ontvangen, je kunt dus wel zeggen dat ik fan ben!

Voor het masker
Na het masker

Om toch een beetje het effect van het masker aan jullie te laten zien, heb ik het masker aangebracht op de irritatie in mijn hals. Het resultaat wat je ziet, is dus na 1 keer gebruik van het masker. Het resultaat is natuurlijk nog niet zo optimaal na 1 keer gebruiken, maar je ziet direct dat de roodheid al een stuk minder is. De komende week ga ik het masker nog een aantal keren gebruiken, laat mij in de reacties weten of je het eindresultaat wil zien.

Heb jij al ervaring met het Pink Clay Mask? laat jouw ervaring dan achter in de reacties. Ben je benieuwd geworden naar het masker? Dan kun je hem hier bestellen voor €25,95.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 Reacties

 1. Ik wil hem al een langere tijd bestellen maar toch iedere keer uitgesteld.. De resultaten zijn wel verbluffend zeg!

  1. bdjowen zegt:

   Ik heb het dus ook steeds uitgesteld, omdat ik dacht dat het lariekoek was haha. Maar nu ben ik fan!

  2. Wat leuk! Ik hoor hier super veel goede verhalen over 🙌🏽 Binnenkort ook maar eens uitproberen denk ik 🤗

   1. Ik kan hem echt aanraden! Ben benieuwd wat je er van gaat vinden!🤗

 2. Heb idd veel hoort over deze masker, maar zoals je zei in je artikel, ik geloofde precies niet echt dat het zo goed kan zijn. Echt aangenaam verrast om te zien bij jou dat het effectief werkt 😍 misschien moet ik toch eentje bestellen 🙈

 3. Deze staat ook al een tijdje op mijn verlanglijstje!!

  1. Leuk! Ben benieuwd wat je er van vind!🤗

 4. Doenja Mattheus zegt:

  Hoor over dit masker heel erg veel en twijfel al een tijdje om dit te bestellen… De resultaten zijn echt wel al goed te zien bij jou!

  1. Ik raad hem echt aan! Zelf heb ik ook erg lang getwijfeld, maar het is nu absoluut mijn favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *