Beauty Lifestyle

Azië shoplog

Elk jaar probeer ik een reis te maken naar Azië. Inmiddels heb ik Maleisië twee keer bezocht, ging ik naar Borneo, reisde ik naar Thailand, naar Indonesië om even bij een vriendin koffie te drinken en ging ik afgelopen jaar terug naar Thailand en ging ik naar Cambodja. Gelukkig had ik mijn reis gepland in februari en kon ik nog net voor de lockdown in verschillende landen mijn reis maken. Helaas moest ik wel iets eerder terug komen in verband met Covid-19, al waren dit maar 4 dagen. Elke keer als ik naar Azië ga kan ik het niet laten om in de drogisterijen, apotheken en kleine winkeltjes te zoeken naar allerlei beauty producten. Omdat je niet altijd (eigenlijk nooit) de etiketten kunt lezen is het wel belangrijk dat je eerst altijd iets test op een onzichtbaar stukje huid en niet gelijk je hele gezicht eronder smeert. En ik kijk altijd heel goed om er geen whitening in de producten zit. Dit zijn erg chemische middelen die heel slecht zijn voor je huid en dus vaak een allergische reactie veroorzaken. En buiten dat, ik ga natuurlijk naar Azië om terug te komen met een fijn kleurtje en niet spierwit.

Maleisië In dit land werd in verliefd op Azië. Inmiddels ben ik er twee keer geweest. De eerste keer samen met een vriendin, en later samen met mijn ouders en zus. Daar scoorde ik deze super schattige 5ML parfum flesjes. Eigenlijk alle luxe geuren waren verkrijgbaar. Ik koos voor Olympea, Lady Million, J’adore, Nina en Si. Super handig in je tas. Of het originele geuren zijn kon ik niet achterhalen. Hij ruikt in elk geval heel lang!

Thailand Ook hier ben ik inmiddels twee keer geweest. De eerste keer noord en zuid Thailand, en dit jaar een stukje van het oosten. Ik ging in Thailand voor het eerst duiken, en ja van duiken gaat je haar in de knoop. Dankzij de sunsilk maskers is mijn haar gered. De maskers en capsules van Ellips kocht ik in Indonesië. Op advies van mijn duik buddy. Ook daar was mijn haar mee gered! Zout water en zon is funest voor je lange lokken.

Ook in Thailand kocht in de nagellakken. Een roze en een blauwe versie. En lady’s: deze nagellak is peel off. Ik had er nog nooit van gehoord maar kocht het in een klein winkeltje in Chinatown. Ik vergeet vaak mijn nagellak eraf te halen als ik moet werken dus dan is dit echt een uitkomst. ’s Morgens tijdens de overdracht nog snel even m’n nagellak eraf peuteren.

Cambodja, ergens in een klein winkeltje kocht ik gezichtsmaskers (die zijn al op). En bruis ballen voor in bad! Eentje heb ik inmiddels gebruikt, eentje met vanille geur. Hij ruikt heerlijk, bruist als een gek. Ik heb nog eentje in de geur ananas over. Helaas kan ik deze alleen bij mijn ouders thuis gebruiken.

Cambodja. Elk jaar koop ik ook een potje tijgerbalsem. Ik ‘vergeet’ hem altijd in te pakken zodat ik een nieuwe kan kopen. Tijgerbalans werkt namelijk echt perfect als je geprikt bent en een jeuk bult krijgt. Een klein beetje is voldoende dus je doet heel lang met een klein potje.

Ik hoop snel weer een reis te kunnen plannen en volgend jaar naar Vietnam te kunnen. Dat was namelijk mijn oorspronkelijke reisdoel afgelopen jaar. Helaas werd een paar dagen voor mijn vertrek mijn vlucht geannuleerd omdat ik via China zou vliegen. Gelukkig heb ik mijn geld terug gekregen en alsnog iets nieuws kunnen boeken. En heb ik een fantastisch reis gehad.

Ook ervaringen met beauty producten uit Azië? Daar gekocht of via internet kunnen bestellen. Let me know! Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram. Vind ik leuk 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Die parfumflesjes zijn wel handig om mee te nemen!

  2. Zo leuk! 🤗 Ik probeer ook nieuwe producten te ontdekken als ik ergens op reis ben! Zo had ik jaren geleden Korres ontdekt in Griekenland, wat ik eerder tot dan niet kende, en ook Gratiae in Italië, ook onbekend tot op dat moment! Zalige productjes 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *