Lifestyle

4x Mijn grootste irritaties

Iedereen is wel eens geïrriteerd of kan geïrriteerd ergens op reageren. Vaak zijn het bepaalde situaties, handelingen of uitspraken, waar jij als persoon sneller op reageert dan op andere dingen. Zo heeft de één meer geduld als de ander en durft de ander misschien weer sneller zijn of haar grenzen aan te geven. Iedereen heeft voor zichzelf wel een lijstje met punten waar hij of zij absoluut niet tegen kan en snel geïrriteerd van raakt. Zo heb ik ook een lijstje, en geloof me.. hij is absoluut langer dan 4 punten, maar ik wilde jullie de ellende besparen. Lees verder voor mijn 4 grootste irritaties.

Irritaties aan mensen die smakken
1: Smakken

Met stip op 1 en hetgeen waar mijn nekharen ook absoluut van omhoog gaan staan: smakken. Het klinkt iets wat overdreven misschien, maar ik kan echt van binnen koken als iemand in mijn buurt zit te smakken. Mijn handen gaan jeuken, ik wordt er ongemakkelijk van en storm het liefst de kamer uit. Wat ik eerder niet wist en waar ik het afgelopen jaar vriendelijk door vrienden op geattendeerd ben, is dat hier een naam voor is. “Misofonie” haha.

Ik citeer: “Misofonie is een vorm van verminderde geluidstolerantie. Misofonie betekent letterlijk ‘haat tegen geluid’. Bij mensen met Misofonie treden gevoelens van woede en walging op bij het horen van bepaalde, meestal door mensen geproduceerde, geluiden. Vaak betreft het mond- en keelgeluiden als smakken, slikken, ademhalen en kuchen”.

2: Mensen die alleen hun eigen problemen zien

Ken je dat van die mensen die alleen maar bij je komen om te praten over hun eigen problemen? Het gesprek steeds weer terugleiden naar hun eigen issues? Het zelf altijd 10 keer zwaarder hebben dan de ander? En elk opnoembaar probleem “ook hebben meegemaakt”.. Precies, heel irritant.. ik ben verpleegkundige geworden.. geen psycholoog of psychiater.

Irritaties aan mensen die alleen hun eigen problemen zien
3: Mensen die het gaspedaal niet weten te vinden

Je hebt haast of bent gewoon lekker aan het gassen in de auto.. rijd er iemand voor je die blijkbaar zo’n enorme steenpuist onder zijn of haar rechtervoet heeft, waardoor ze het gaspedaal niet hard genoeg kunnen intrappen. En dan net op zo’n weg waar het onmogelijk is om in te halen.. Dit geldt trouwens ook voor mensen die met een slakkengang voor je voeten gaan lopen.

4: Mensen die geen nieuwe wc-rol ophangen

Ik vraag me echt af wat mensen denken die een lege wc-rol laten hangen of een rol met 1 vel wc-papier eraan. Moet ik mijzelf afvegen met mijn handen ofzo? Zijn we tegenwoordig zo zuinig dat ik me moet redden met 1 vel wc-papier? Zucht…. ik ben iniedergeval blij dat ik de onderbroeken van deze mensen niet hoef te wassen.

Lege wc-rol irritaties

Zo.. dit was een kleine greep uit mijn irritaties. Kunnen jullie je hier ook in vinden? Wat zijn jullie grootste irritaties? Laat het me weten in de reacties.

Volg je me al op Instagram?

Dit vind je misschien ook leuk...

26 Reacties

 1. Ik ben in huis altijd degene die de wc rolt ophangt, de rest zet hem in het wasbakje, super irritant haha!

  1. Oh dit vind ik ook zo vreselijk!

 2. Beauty By Bibi zegt:

  Haha leuk artikel! Dat smakken is inderdaad niet fijn. Ik hou ook niet van mensen die te luid praten.

  1. Dankjewel! Nee dat vind ik persoonlijk ook niet heel fijn haha.

 3. Ik herken ze wel, de irritaties. Die van de wc rol irriteert me niet meer. Als druk maken geen zin heeft, leg ik me er bij neer want het is maar een wc rol.

  1. Dat is absoluut waar!

 4. Felice Veenman zegt:

  wat dacht je van mensen die smakend aleen maar verhalen over zichzelf zitten te vertellen?

  1. Vreselijk! Dan ben ik hem heel gauw gesmeerd!

 5. Haha sowieso 1 en 4! Mijn vriend zal nooit een nieuwe rol ophangen.

  1. Kijken hoe hij het vind als jij ook niks ophangt haha!?

  2. Vooral nummer 3 herken ik echt! Mijn gedachte: schiet gewoon op! Je ziet toch dat ik haast heb laat me er langs haha.

 6. Mandy zegt:

  Omg love this, ik herken alles en zo heerlijk om er over te klagen. Ik schreef ook eens een blog voor irritaties die je kent als je veel op de weg bent

  1. Dankjewel! Idd heerlijk om soms even lekker te klagen en ook leuk om te zien dat mensen zich erin herkennen.
   Irritaties op de weg kan ik ook wel een boek over schrijven haha!

 7. Caroline zegt:

  Ha ha 1 en 2 heel herkenbaar. 3 en 4 kan mij niet zo boeien. Ik ben zelf niet zo’n hardrijder en hang liever zelf de WC rol op, zodat hij ook goed hang, want ik kan niet tegen een verkeerd hangende rol met het papier tegen de muur.

  1. Een verkeerd hangende rol is ook heel frustrerend idd haha. Ik hang de rol ook altijd en overal weer goed…

 8. hahaha, ja smakken is echt een lastige!

  1. Vreselijk hé?!

 9. Angie zegt:

  Altijd fijn om te lezen dat meer mensen misofonie hebben. Dan voel ik me weer iets minder vreemd. Mijn man snapt er helemaal niks van, haha. Het is ook best apart natuurlijk. Boos worden op mensen omdat ze menselijke geluiden maken. 😉 Schijnt geen remedie voor te zijn, helaas! Dus we moeten het er maar mee doen.

  1. Haha ik moest ook zo hard lachen toen ik ineens in allerlei misofonie artikelen werd genoemd door vrienden en familie. “Haha Jo-ann je hebt een aandoening”.. Mensen snappen idd vaak niet hoe frustrerend het voor je kan zijn.

 10. The lemon kitchen zegt:

  Jaa smakken haha zo vervelend

 11. HAha puntje 3 is zoooo herkenbaar 🤪🤪

 12. Hahaha ik herken de ergernissen. Vooral de laatste!

 13. Laura zegt:

  Leuk artikel. Is weer eens iets anders.

 14. Oh ja herkenbaar.. vertel dat je ergens last van hebt en diegene heeft daar al jaaaaren last van en hoor je 10 jaar ellende. Avond voorbij, haha.

 15. Heel herkenbaar haha

 16. Oh serieus.. smakken vind ik zo erg! Ik vind dat zo vies en kan er eigenlijk niet naar luisteren haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *